Boek
Bouwen in een verscheurde wereld
Paperback
160 pagina's
Nederlands
2019
9789059991569
Bouwen in een verscheurde wereld

Duurzaam & sociaal

Altijd retourneren & levenslange service

Gratis verzending vanaf €40,-

Samenvatting

Vragen is riskant. Het kan je rust verstoren. Je kunt erdoor betrokken raken bij de wereld van de ander. En dat is vaak het einde van je comfortabele leven. Dat overkwam Nehemia. Hij informeerde naar de toestand van Jeruzalem, zijn geboortestad. De onrustbarende berichten die hij hoorde, verstoorden zijn rustige leven aan het hof van de koning. Hij voelde zich geroepen om de verwoeste stad Jeruzalem te herbouwen. Dat overkwam ook Anne van der Bijl. Hij vroeg hoe het ervoor stond met de christenen achter het IJzeren Gordijn. Toen hij te weten kwam hoe verdrukt ze werden, voelde hij zich geroepen om hen te helpen. Zo begon hij bijbels te smokkelen. Het zal ook jou overkomen, als jij gaat vragen hoe het is met dat volk, die stad, die mensen... Bouwen in een verscheurde wereld is een oproep aan christenen om niet op afstand te blijven staan, maar biddend te bouwen in een wereld die overhoop ligt. Dat kan alleen als we het samen doen, volgens het plan van God. Als we hetzelfde geloof hebben als Nehemia, die zei: 'God zal het ons doen gelukken.'

ISBN
9789059991569
Taal
Nederlands
Bindwijze
Paperback
Druk
1
Aantal pagina's
160 pagina's
Gewicht
247 g
Afmetingen
21,7 cm × 14 cm × 1,4 cm

Meer zoals dit

Roekeloze gehoorzaamheid
Roekeloze gehoorzaamheid
Als je een discipel van Jezus wordt, ga je met Hem op reis ¿ een riskante reis. Je volgt een duidelijke stem en een soms onduidelijk spoor. Maar je geniet van het avontuur. Je geniet van de uitdaging van het nieuwe leven dat voor je ligt. Vastberaden zet je elke volgende stap, benieuwd naar het vergezicht achter de volgende bergpas, het perspectief na de volgende bocht. Wat heeft de Heer voor jou in petto? Wat vraagt Hij van jou? Waar ontmoeten zijn verlangen en jouw passie elkaar? In gehoorzaamheid¿ roekeloze gehoorzaamheid!
De ethiek van het smokkelen
De ethiek van het smokkelen
Open Doors-oprichter Anne van der Bijl en zijn medewerkers smokkelden jarenlang talloze Bijbels naar onder meer Oost-Europa, Rusland en China. Anne wordt daarom ook wel Gods Smokkelaar genoemd. Maar… mogen christenen eigenlijk wel smokkelen? Staat er niet in de Bijbel dat ze de overheid moeten gehoorzamen? In de inleiding van De ethiek van het smokkelen maakt Anne meteen duidelijk waar hij staat: ‘Ik schrijf niet voor mensen die zeggen: je mag niet smokkelen, punt, de wet breken is zonde. Voor die mensen heb ik geen boodschap. Ze kennen de kerkgeschiedenis niet, noch de zendingsgeschiedenis, noch het werk van Bijbelvertalers en Bijbelgenootschappen. En vooral: zij kennen de Bijbel niet.’ Nog steeds ondersteunt Open Doors christenen op manieren die vaak niet door lokale of nationale overheden worden goedgekeurd. Vijandschap tegenover God, Zijn gemeente én de Bijbel is van alle tijden. Ook wij kunnen ermee geconfronteerd worden, in ons eigen land of over de grens. Daarom is dit boek uit de jaren 70 ook nu relevant. Hoe radicaal durf jij te zijn in je keuze voor God? Deze heruitgave van De ethiek van het smokkelen is de eerste van een serie van 7 heruitgaven van boeken van Anne van der Bijl die wij samen met Open Doors realiseren. De andere titels zijn: De strijd om Afrika, En God bedacht Zich, Als je leven je lief is!, Tijd voor helden, Bouwen in een verscheurde wereld en De roeping.
Iedere dag nieuw
Iedere dag nieuw
Voor Corrie ten Boom was iedere dag een nieuw geschenk van haar hemelse Vader. Dat komt tot uiting in de overdenkingen en gebeden die zij voor een heel jaar heeft opgeschreven, in haar kenmerkende, eenvoudige stijl. Zij kon God vertrouwen en dienen in een concentratiekamp van de nazi's ? en de jaren die daarop volgden. Dit rotsvaste vertrouwen draagt zij aan u over, terwijl u elke dag een stukje van haar leest. En ze laat u ontdekken hoe heerlijk het is om de grote liefde van Jezus, de Zoon van God, te beantwoorden. Corrie ten Boom (1892-1983) heeft gevangen gezeten in Ravensbruck (Duitsland), omdat zij en haar familie Joodse onderduikers in huis hadden genomen. Nadat zij op tweeenvijftigjarige leeftijd werd vrijgelaten, reisde zij de hele wereld over en schreef een tiental boeken, waaronder haar beroemde levensverhaal 'De Schuilplaats'. En overal liet ze horen dat Jezus Christus overwinnaar is.
In alle redelijkheid
In alle redelijkheid
In dit boek gebruikt Keller voorbeelden uit de literatuur, filosofie en de popcultuur om uit te leggen dat geloven in een christelijke God een rationele religie is van intellectueel integere mensen. Intussen al de veertiende druk! Traditioneel staan de bestsellerslijsten vol met boeken van twijfelaars. Maar wat gebeurt er als je gaat twijfelen aan je twijfels? Jarenlang heeft Tim Keller een lijstje bijgehouden met meest geuite 'twijfels' die sceptici meebrachten naar zijn Manhattan Church in New York. En in dit boek, In alle redelijkheid, ontmantelt hij ze een voor een. Waarom is er lijden in de wereld? Hoe kan een liefhebbende God mensen naar de hel sturen? Waarom zou het christendom de waarheid in pacht hebben? Waarom worden er in de naam van God zoveel oorlogen gevoerd? Dit zijn een paar vragen waar zelfs orthodoxe gelovigen vandaag de dag mee worstelen. In dit boek gebruikt Tim Keller voorbeelden uit de literatuur, filosofie en de popcultuur om uit te leggen dat geloven in een christelijke God een rationele religie is van intellectueel integere mensen. Boeiend en overtuigend geschreven. Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Hij begon de gemeente met enkele tientallen, nu komen wekelijks meer dan 5000 mensen naar de samenkomsten.
De strijd om Afrika
De strijd om Afrika
Afrika
9789059990593
Anne van der Bijl schreef zijn boek De strijd om Afrika in 1977. Een decennium eerder waren verreweg de meeste Afrikaanse landen onafhankelijk geworden van Europese landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Portugal en België. Nadat deze koloniale machten de landen hadden verlaten ontbrandde er een heftige en bloedige strijd om de macht, tussen stammen en ideologieën. Een strijd waarin de kerk van Jezus Christus vaak het onderspit moest delven omdat die werd geassocieerd met de meestal racistische, blanke bezetter van weleer. We zijn inmiddels bijna 50 jaar verder. Qua economische ontwikkeling is Afrika nog altijd mijlenver achter bij de westerse wereld. In veel Afrikaanse landen is de radicale islam de overheersende religie geworden. Opnieuw delft de kerk het onderspit en vallen christenen ten prooi aan grof geweld. Hoewel het boek handelt over de situatie in de jaren ’70 vallen er daarom voor ons westerse lezers belangrijke lessen te trekken uit dit boek. Er is nog altijd een ongelooflijke nood op het Afrikaanse continent, in materieel en in geestelijk opzicht. Wat doen wij, christenen van de 21e eeuw, met die nood? Als we werkelijk geloven dat alle mensen gelijk zijn in Gods ogen, kunnen we niet anders dan betrokken raken. Hoe? Ook dat lees je in dit boek
Brieven aan de Kerk
Brieven aan de Kerk
Doen we kerk volgens hét boekje? De vroege kerk was een radicale beweging die de geschiedenis veranderde. Baanbrekend in haar opvattingen en gedrag. Gelovigen - vanuit alle lagen van de samenleving - vormden samen één familie, waren betrokken en gaven hun leven over aan dezelfde missie. Zo maakten onze broeders en zusters van de kerk van de eerste eeuw het verschil, door alles te geven. Sluit nu je ogen eens en denk aan je eigen kerk. Lijkt ze erop? Kun je leven met de verschillen? Francis Chan stelt: 'We zijn ver afgedwaald van dat wat God Kerk noemt. En dat weten we allemaal. We weten dat de kerk zoals wij die kennen nauwelijks nog lijkt op de Kerk zoals we die in de Bijbel tegenkomen. Talloze jaren hebben voorgangers als ikzelf de mensen voorgehouden dat we het als kerk volgens het boekje doen. We hebben de mensen geleerd anderhalf uur stil te zitten in een kerkbank. We hebben hen en onszelf onderworpen aan allerlei structuren en rituelen. We hebben belangrijke zaken minder belangrijk gemaakt en omgekeerd. Het is hoog tijd dat we daar verandering in aanbrengen.' In Brieven aan de Kerk maakt Francis Chan je deelgenoot van wat hij zelf in de loop der jaren heeft geleerd over Kerk-zijn. Op heel integere wijze wil hij jou daarin meenemen, in het besef dat het een heel spannend proces is dat op allerlei manieren mis kan gaan. Het woord van God adviseert ons: 'Onderzoek alle dingen en behoud het goede'. Dat is van belang bij het lezen van dit boek, en het is misschien wel letterlijk van levensbelang voor de Kerk. Laten we, als Lichaam van Christus, het goede behouden!
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels