Weet jij nog welk woord Jezus gebruikte voor de Heilige Geest? Parakletos. Dat kun je vertalen als Trooster, Helper, Raadgever en Advocaat (Johannes 15). Hetzelfde woord gebruikte Johannes voor Jezus, die in de hemel voor jou pleit (1 Johannes 2).

Precies datzelfde woord staat in de Bijbeltekst van vandaag: “bemoedig elkaar elke dag” of “vertroost elkaar” of “wees elkaars advocaat”.

Bijzonder toch? God heeft ons Zijn Geest als ‘Parakletos’ gegeven én elkaar. Ook daarin mogen we Jezus dus ‘nadoen’. Sterker nog, het is onze opdracht. We zijn ‘parakletosjes’ voor elkaar! Als je alleen bent, kun je soms echt wel verward raken in wat er om je heen gebeurt, wat de media vertelt, etc. Blijf elkaar opzoeken. Veroordeel elkaar niet (dat is niet wat ‘vermanen’ betekent!), maar bemoedig en troost elkaar. Wijs elkaar op de waarheid, zoals Gods Geest de waarheid in jou vertelt. Op die manier kun je elkaar opbouwen, elkaar helpen om niet met de dingen van de wereld mee te gaan (waar de vader van de leugen heerst), maar om Jezus te volgen..

Mooi he? Want als parakletos geef je hierdoor ook een preview van het Koninkrijk van God naar de mensen om je heen!

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels