Bijbeltekst

Deuteronomium 13:5

30 oktober 2022
·
2 minuten lezen
Deuteronomium 13:5

Zoveel mensen zijn op zoek omdat er leegte is in hun leven. Oosterse religies worden vereerd en geloofd. Mensen vertrouwen steeds meer op de kracht in zichzelf of worstelen juist met hun identiteit en zoeken naar erkenning en bevestiging bij de ander.

De Bijbel waarschuwt ons dat satan zich laat zien als een engel van het licht. Hij zal altijd zoeken naar onze zwakke plekken en zo ons hart en onze gedachten binnen dringen. Soms lijkt het te kloppen wat je denkt, hoort, ziet of leest. Maar naast Gods Woord is zijn waarheid vaak net een tikkeltje anders.

Jezus had 40 dagen en nachten gevast toen hij honger kreeg. Op dat moment kwam satan en probeerde Jezus te verleiden met het Woord van God. Maar Jezus zette Gods Waarheid tegenover de listige waarheid van satan. Jezus sprak: Er staat immers in de Boeken: ‘Aanbid de Here, Uw God en geef niemand anders de eer.Toen liet satan Jezus met rust.’ (zie Mattheus 4 vers 1-11)

We mogen elke dag God volgen, Jezus is de Weg. Luisteren naar wat God zegt in Zijn Woord en belijden dat alleen Jezus de Waarheid is. Hij heeft ons laten zien hoe we God kunnen dienen en is in alle dingen ons Voorbeeld. Jezus is Gods Zoon, Mens geworden om ons te redden. Hij begrijpt als geen andere hoe moeilijk het is om elke verleiding te herkennen en af te weren. Het Fundament waarop je staande blijft, is het Woord van God. Jezus zegt: IK BEN het Levende Woord, IK BEN het Licht in deze wereld. Als we deze Woorden omarmen mogen we wandelen op de Weg waar je Leven vindt en Vrede ontvangt. Tegen elke verleiding in zal er overwinning zijn in de Naam van Jezus.

Een tekst om verder over na te denken: Je kunt niet zonder de helm van Redding of zonder het Zwaard van de Geest, dit is het Woord van God. (Efeze 6 vers 17)

Ik bouw op Jezus, anders niet. Het is Zijn Bloed dat redding biedt. Wie op Hem hoopt, wordt niet beschaamd. Ik steun alleen op Jezus’ Naam.(Opwekking 785)

Auteur
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels