Verleden jaar zat ik (uitgever Gerhard Rijksen) op de heenweg naar onze vakantiebestemming een beetje te mopperen tegen mijn vrouw. De kinderen zaten op de achterbank met hun oordopjes in en hoorden toch niets. Ik deed m’n beklag over het feit dat we nu op weg waren naar een camping waar ik zelf met grote tegenzin naartoe ging. Dochterlief wilde zus, de zonen wilden zo. En ik mocht ze erheen brengen. “Nee,” zei ik, “dan was het tien jaar geleden toch wel een stuk gemakkelijker. Dan zetten we ze op de achterbank en reden we naar onze ideale bestemming en vonden de kinderen alles best.” Zolang ze maar mét ons waren.
Misschien is dit voorbeeld wel ouderschap in een notendop. Alle frustraties zitten erin, maar ook de grote gemene deler: liefde, samen optrekken.

Ik deed m’n beklag over het feit dat we nu op weg waren naar een camping waar ik zelf met grote tegenzin naartoe ging.

Blij dat er in zoveel gezinnen in ons land zo ongelooflijk veel goed gaat, maar bezorgd dat er in heel veel andere gezinnen eigenlijk niets meer goed lijkt te gaan, kwamen we bij Gideon op het idee om deze zomervakantie een challenge te organiseren voor volwassenen. Voor ouders om precies te zijn. De schoolvakantie duurt gemiddeld 6 weken, 42 dagen. Liefdevol ouderschap is een dagboek voor 40 dagen waarin je investeert in de relatie met je kind. En in de zomervakantie zit je als ouders en (thuiswonende) kinderen veel dichter op elkaar. Dus. Zou het niet prachtig zijn om met een heleboel ouders 42 dagen lang te investeren in ons ouderschap en in onze kinderen. Je kunt daar het boek Liefdevol ouderschap bij gebruiken. Je kunt je daarnaast ook inschrijven als deelnemer aan deze challenge. Dan ontvang vanaf zondag 15 juli 42 dagen lang elke ochtend een bemoediging, stukje onderwijs of leuke uitdaging die je die dag kunt toepassen in je relatie met je kind. We creëren er een speciale facebookgroep bij waarop ervaringen en tips kunnen worden uitgewisseld. En dat alles met maar één doel: dat we als ouders en kinderen over enkele jaren kunnen terugkijken en beseffen: die zomer van 2018, toen is er iets gebeurd en daar plukken we nu nog altijd de vreugdevolle vruchten van!

Doe je mee?

Wat houdt de challenge in?

Via e-mail krijg je elke dag een inspirerende tekst en een opdracht om te investeren in je gezin. Door jouw liefde doelbewust te richten op je kind(eren) kun jij hun hart bereiken en zo nodig terugwinnen. Jouw liefde zal het hart van je kind(eren) kleuren en een zegen zijn voor hun toekomst. Via de besloten Facebookgroep kun je met andere deelnemende ouders kletsen, elkaar helpen en elkaar bemoedigen. De challenge is gemaakt aan de hand van het boek Liefdevol ouderschap.

Voor wie is de challenge?

Voor alle ouders. Of je kinderen nu klein zijn of groot, dat maakt niet uit.

Schrijf je in voor de challenge!

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang elke dag een inspirerende tekst en een opdracht om te investeren in je gezin. Door jouw liefde doelbewust te richten op je kind(eren) kun jij hun hart bereiken en zo nodig terugwinnen. Jouw liefde zal het hart van je kind(eren) kleuren en een zegen zijn voor hun toekomst. Via de besloten Facebookgroep kun je met andere deelnemende ouders kletsen, elkaar helpen en elkaar bemoedigen. De challenge is gemaakt aan de hand van het boek Liefdevol ouderschap.

[activecampaign form=41]

Je gegevens zijn 100% veilig