“TALENT ONTWIKKELEN EN DELEN MOGELIJK MAKEN, ZODAT DE WERELD KAN PROEVEN VAN HET BROOD DAT LEVEN GEEFT.”

WIJ ZIJN

Een community die wordt gedreven door de liefde van God. Wij willen iedereen de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen en (online) te delen van en uit het Leven wat we van God hebben ontvangen. Dagelijks. Kleine stukjes brood. Kruimels. Zodat de wereld kan proeven van het Brood dat leven geeft. Wij zijn DagelijkseBroodkruimels.

WAT BIEDEN WIJ

Dagelijks inspirerende christelijke afbeeldingen, video’s en teksten gecreëerd door een community die het voor iedereen mogelijk maakt om geloven op een creatieve manier te uiten.

De christelijke afbeeldingen, video’s en teksten op onze website noemen we kruimels. Dit is een knipoog naar Mattheus 6:11: “Geef ons heden ons dagelijks brood”. De kruimels worden geheel gratis aangeboden. Het aanbod van de kruimels varieert per dag. In de basis wordt er elke dag rond de klok van 06:30 uur een kruimel met een Bijbeltekst online geplaatst.

Bekijk kruimels

Let op: De kruimels zijn niet bedoeld als een alternatief voor de Bijbel. De Bijbel is en blijft het enige echte dagelijkse brood. Wanneer iets op onze website in conflict is met de Bijbel, neem dan altijd de Bijbel als waarheid aan en zeg het ons.

Ongekend veel creativiteit zal nooit het daglicht zien omdat men niet weet waarom en op wat voor manier deze creativiteit ingezet kan worden. Als community willen we mensen uitdagen en uitnodigen om hun creatieve talenten in te gaan zetten voor het koninkrijk van God. Denk hierbij aan (potentiële) grafisch ontwerpers, dichters, muzikanten, kunstenaars, schrijvers, bloggers, sprekers, videografen, rappers, et cetera. Het creatieve wat ze mochten ontvangen van de Creator inzetten tot Zijn eer en glorie. Niet om iets te bewijzen, maar uit liefde en dankbaarheid.

Bekijk vacatures

Voor de mensen (binnen en buiten de community) die hun creatieve talenten in willen zetten voor het koninkrijk van God en voor de mensen die de kruimels ontvangen. We willen hen zodanig inspireren dat ze zelf ook gaan delen van de kruimels. In de hoop dat het hen een extra mogelijkheid geeft om iets van hun geloof te laten zien aan anderen. Zo kunnen we samen de wereld laten proeven van het Brood dat leven geeft. Deel jij al?

ONS VERHAAL

Benieuwd naar ons verhaal? De start, het heden, alles daar tussen en de toekomst het was en is in Zijn hand.

DE START | JULI 2014

Op 8 juli 2014 start een individu vanuit interesse een website waarop elke dag een inspirerende afbeelding met een christelijke quote of Bijbeltekst wordt geplaatst. De belangstelling voor de website blijkt na een aantal maanden behoorlijk groot te zijn.

“Ik wilde onderzoeken wat er mogelijk zou zijn als ik al mijn kennis en kunde van het internet eens in zou zetten voor het Koninkrijk van God. DBK was een feit.” Bram Markus

Één jaar later (juli 2015) trekt de website enkele duizenden bezoekers per maand en zijn er zo’n 5.000 fans op Facebook. Er breekt echter een periode van twijfel aan.

Het dagelijks maken van de kruimels en alle contacten onderhouden kost veel tijd en wordt nog steeds maar door één persoon gedaan. Na lang wikken en wegen wordt besloten om als laatste redmiddel een oproep te plaatsen op Facebook waarin hulp wordt gevraagd bij het maken van de kruimels. Er reageren ongeveer 25 personen op deze oproep.

“De geboorte van de community.”

TWIJFEL | JULI 2015

GROEI! | DECEMBER 2015

Er raken steeds meer mensen betrokken bij DagelijkseBroodkruimels. Op Facebook wordt in december 2015 de grens van 10.000 fans gepasseerd en de website trekt op dat moment al meer dan 20.000 bezoekers per maand. Een aantal berichten bereiken meer dan een half miljoen mensen.

In de zoektocht naar een eerlijk en transparant verdienmodel, dat recht doet aan onze missie, besluiten we in november 2016, los van de stichting, een B.V. op te richten en een webshop te openen die onder deze B.V. valt. Hiermee geven we gehoor aan een gezamenlijk verlangen om de handen uit de mouwen te steken. We bouwen hiermee aan de tafel waarop we ons dagelijks brood uit Zijn hand verwachten te ontvangen.

Stap voor stap verkennen we de ingeslagen weg en langzaam breidt ons assortiment zich uit. Het rendement van deze stap in geloof betaalt zich al snel uit. Voor ons een bevestiging om het ook commercieel van Hem te blijven verwachten!

Geef ons heden ons dagelijks brood.

B.V. & WEBSHOP  | NOVEMBER 2016

DE TOEKOMST | ????

Hoe de toekomst van DagelijkseBroodkruimels eruit ziet is alleen bekend bij God. De toekomst ligt in Zijn handen. Hij heeft ons het verlangen gegeven om ons op deze wijze in te zetten voor Zijn Koninkrijk. Wij willen gehoorzaam zijn aan Hem. Gehoorzaam zijn aan de verlangens en dromen die Hij ons geeft.

DE DROOM

Wij geloven dat het mogelijk is om als gelovigen wereldwijd samen (online) het lichaam van Christus te vormen door iedereen het unieke (creatieve) talent wat men van God heeft ontvangen in te laten zetten. Op deze wijze hopen wij Gods Koninkrijk meer en meer zichtbaar te maken. Elke dag. Wereldwijd!