Zijn banier over mij was de liefde. Hooglied 2:4

De mens bestaat omdat God van de mens houdt. De mens is bovenal een voorwerp van Gods liefde. Zijn liefde voor ons is dus de drijfveer voor ons bestaan.

Liefde laat zich niet dwingen. God heeft ons daarom geschapen met een vrije wil, zodat we zelf voor Hem konden kiezen. De boom met de verboden vruchten stond in het paradijs zodat wij een keus hadden. God wilde\wil dus een volk wat vrijwillig voor hem koos\kiest. Hij had al rekening gehouden met de mogelijkheid dat wij zouden eten van de boom.

Helaas aten we van de boom en vervielen we in zonde. We konden niet meer bij God leven, we hadden straf verdiend voor onze ongehoorzaamheid. Er moest wat gebeuren om de relatie tussen ons en God te herstellen. God stuurde Zijn zoon Jezus naar de aarde om de relatie met hem weer te herstellen. Jezus, Gods liefde voor ons in persoon. Hij moest als vlekkeloos offer sterven aan het kruis om de verzoening tussen ons en God mogelijk te maken.

Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Johannes 3:16

Onvoorwaardelijke liefde

Hoeveel liefde God voor ons heeft blijkt uit het feit dat Hij ons zijn kinderen noemt. Een vader houdt van zijn kind en wil niets liever dan met z’n kind optrekken. Hij verlangt naar jou en Hij heeft zolang je nu leeft altijd al naar je verlangd. Hij heeft je ook gezocht, zonder dat je daar misschien erg in hebt gehad, opnieuw hebben we weer een keuze. Wat we ook gedaan hebben. God zijn liefde voor ons is onvoorwaardelijk: onvoorwaardelijke liefde!

Bekijk alle kruimels met de tag liefde of lees meer op WikipediA.