Bijbelgedeelte
Micha 6
5
Herziene Statenvertaling
1
Luister toch naar wat de HEERE zegt: Sta op, roep de bergen ter verantwoording, laat de heuvels uw stem horen.
2
Luister, bergen, naar de rechtszaak van de HEERE , ook u, vaste fundamenten van de aarde. De HEERE heeft immers een rechtszaak met Zijn volk, Hij voert een rechtszaak tegen Isra├źl.
3
Mijn volk, wat heb Ik u aangedaan? Waarmee heb Ik u vermoeid? Getuig tegen Mij!
4
Ik heb u immers uit het land Egypte geleid, u verlost uit het slavenhuis. Ik heb Mozes, A├Ąron en Mirjam v├│├│r u uit gezonden.
5
Mijn volk, denk toch aan wat Balak, de koning van Moab, beraamde, en wat Bileam, de zoon van Beor, hem antwoordde, aan wat er gebeurd is van Sittim tot Gilgal, opdat u de gerechtigheid van de HEERE kent.
6
Waarmee zal ik de HEERE tegemoet gaan en mij buigen voor de hoge God? Zal ik Hem tegemoet gaan met brandoffers, met eenjarige kalveren?
7
Zou de HEERE behagen scheppen in duizenden rammen, in tienduizenden oliebeken? Zal ik mijn eerstgeborene geven voor mijn overtreding, de vrucht van mijn moeder schoot voor de zonde van mijn ziel?
8
5
Hij heeft u, mens, bekendgemaakt wat goed is. En wat vraagt de HEERE van u anders dan recht te doen, goedertierenheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God. De zonde van Jeruzalem en het oordeel van God
9
De stem van de HEERE roept tot de stad: ÔÇô Uw Naam ziet uit naar wat wezenlijk is ÔÇô Hoor de roede en Wie hem voor u bestemd heeft.
10
Zijn er in het huis van de goddeloze nog schatten door goddeloosheid verkregen en een krappe efa, wat te verfoeien is?
11
Zou Ik rein zijn met een goddeloze weegschaal en met een zak valse weeg stenen?
12
Omdat haar rijken er vol geweld zijn, haar inwoners er leugens spreken, hun tong bedrieglijk is in hun mond,
13
zal Ik u ook ziek maken, door u te treffen en te verwoesten vanwege uw zonden.
14
Zelf zult u eten, maar niet verzadigd worden, uw gevoel van leegte zal in uw binnenste blijven. U zult iets wegleggen, maar het niet in veiligheid brengen, en wat u in veiligheid zult brengen, zal Ik overgeven aan het zwaard.
15
Zelf zult u zaaien, maar niet maaien, zelf zult u olijven treden, maar u niet met olie zalven, en nieuwe wijn oogsten , maar geen wijn drinken.
16
Want men houdt zich aan de verordeningen van Omri en aan alles wat het huis van Achab gedaan heeft. U gaat voort in hun opvattingen, zodat Ik u overgeef aan de verwoesting, en haar inwoners maak tot een aanfluiting. Zo zult u de smaad van Mijn volk dragen. Weinig vromen
Herziene Statenvertaling ┬ę Stichting HSV en Royal Jongbloed 2010-2017
6 Kruimels
Micha 6:8
Micha 6:8
Regelmatig krijg ik de vraag hoe je je bestemming in dit leven vindt. Hoewel ik de lading van de vraag natuurlijk begrijp, blijf ik het een vreemde vraag vinden. Toch zijn grote groepen christenen hier tegenwoordig bijna obsessief naar op zoek; je bestemm
Micha 6:8
Micha 6:8
Hij heeft u bekend gemaakt, o mens, wat goed is en wat de HERE van u vraagt: niet anders dan recht te doen en getrouwheid lief te hebben, en ootmoedig te wandelen met uw God. Micha 6:8
Micha 6:8
Micha 6:8
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ÔéČ40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
┬ę 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels