Bijbelgedeelte
Psalm 115
7
Herziene Statenvertaling
1
1
Niet ons, HEERE , niet ons, maar geef Uw Naam eer, om Uw goedertierenheid, om Uw trouw.
2
Waarom zouden de heidenvolken zeggen: Waar is toch hun God?
3
Onze God is immers in de hemel, Hij doet al wat Hem behaagt.
4
Hun afgoden zijn zilver en goud, het werk van mensenhanden:
5
zij hebben een mond, maar spreken niet; zij hebben ogen, maar zien niet;
6
zij hebben oren, maar horen niet; zij hebben een neus, maar ruiken niet;
7
hun handen, die tasten niet; hun voeten, die gaan niet; er komt geen geluid uit hun keel.
8
Laat wie ze maken hun gelijk worden, al wie op hen vertrouwt.
9
Isra├źl, vertrouw op de HEERE , Hij is hun hulp en hun schild.
10
Huis van A├Ąron, vertrouw op de HEERE , Hij is hun hulp en hun schild.
11
U die de HEERE vreest, vertrouw op de HEERE , Hij is hun hulp en hun schild.
12
De HEERE heeft aan ons gedacht: Hij zal zegenen, Hij zal het huis van Isra├źl zegenen, Hij zal het huis van A├Ąron zegenen.
13
Hij zal zegenen wie de HEERE vrezen, de kleinen met de groten.
14
4
De HEERE zal u meer en meer zegenen , u en uw kinderen.
15
4
U bent gezegend door de HEERE , Die hemel en aarde gemaakt heeft.
16
De hemel, de hemel is van de HEERE , maar de aarde heeft Hij aan de mensenkinderen gegeven.
17
De doden zullen de HEERE niet prijzen, evenmin al wie in de stilte neergedaald zijn.
18
Maar w├şj zullen de HEERE loven, van nu aan tot in eeuwigheid. Halleluja! Danklied van een verloste
Herziene Statenvertaling ┬ę Stichting HSV en Royal Jongbloed 2010-2017
4 Kruimels
Kaart - Geboorte - Psalm 115:14-15 - Kleine Baby Grote Zegen
Kaart - Geboorte - Psalm 115:14-15 - Kleine Baby Grote Zegen
Christelijke enkele kaart aan de hand van Psalm 115:14-15 "Kleine Baby Grote Zegen." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm ├Ś 10,5 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Minikaart - Psalm 115:14-15 - Geboorte - Kleine Baby Grote Zegen
Minikaart - Psalm 115:14-15 - Geboorte - Kleine Baby Grote Zegen
Christelijke mini kaart aan de hand van Psalm 115:14 "Kleine Baby, Grote Zegen." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look. Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus. Het papierformaat van de kaart is A7 (afmetingen 10,5 cm ├Ś 7,4 cm ├Ś 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken. Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
Psalmen beter begrijpen
Psalmen beter begrijpen
Het bestuderen van de Bijbel is d├ę manier om God beter te leren kennen. Ook dit tweede deel in de serie 'Bijbel beter begrijpen' wil daarbij helpen. In dit boekje geeft missionair predikant Niels de Jong zicht op de Psalmen - misschien wel het meest gelezen boek van het Oude Testament. Deze eerlijke en echte gebeden bieden herkenning in alle mogelijke situaties en leren ook om te groeien in gebed. Maar niet elke psalm is altijd even makkelijk mee te maken. 'Psalmen beter begrijpen' geeft beginnende bijbellezers meer inzicht in de diversiteit en diepgang van het bijbelboek. Het bevat Bijbelstudies over tien psalmen: 1, 10, 25, 27, 42/43, 51, 80, 115, 121 en 146. Samen vormen ze een dwarsdoorsnee van het psalmenboek en vanuit die specifieke psalmen wordt geprobeerd de link te leggen naar het leven van de lezer. In de kaders aan het eind van elk hoofdstuk worden verbanden gelegd vanuit de psalm naar de rest van de Bijbel en dan met name ook naar het Nieuwe Testament. De hoofdstukken eindigen met enkele leestips en een lied of gebed. Samen met de website www.bijbelbeterbegrijpen.nl vormt het een heldere handleiding bij de Psalmen, die door de vele gespreksvragen, verwerkingsopdrachten en links uitstekend te gebruiken is in groepsverband. Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met de IZB. Ds. Niels de Jong, missionair predikant van de IZB, is als pionier van de jonge gemeente Noorderlicht-Rotterdam dagelijks met deze vragen bezig. Hij schrijft dit boek voor iedereen die betrokken is bij (het leidinggeven aan) kerk en missionair werk.
Psalm 115:1
Psalm 115:1
De Paasdagen zijn alweer voorbij. We pakken weer het leventje op, zoals we gewend zijn en de vrije dagen zijn al snel weer vergeten. Pasen. Wat houdt het in voor nu, voor jou, voor vandaag? In gedachten zie ik het lege kruis. Het lege graf. Twee stille g
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ÔéČ40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
┬ę 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels