Craig Groeschel

Nog geen informatie beschikbaar.
3 Kruimels
De Christenatheist
De Christenatheist
Een christenatheïst is iemand die in God gelooft, maar leeft alsof Hij niet bestaat. 'Hoewel ik het liever niet toegeef,' schrijft Craig Groeschel, 'zie ik deze vorm van atheïsme ook bij mezelf. Mensen gaan er wellicht van uit dat een voorganger niet worstelt met welke vorm van atheïsme dan ook, maar dat is een misverstand.' Triest maar waar: christelijk atheïsme is overal. En misschien herken jij het ook wel bij jezelf. Misschien geloof jij ook in God, maar ben je er niet zeker van dat Hij van je houdt? Of schaam je je voor je verleden? Of je gelooft wel, maar maakt je voortdurend zorgen over van alles en nog wat? Wat heeft jouw geloof te maken met je geluk, je gemeente, je gedachten of je geld? Of zijn dat zaken die jij zelf regelt, zonder God? Craig Groeschel schreef dit authentieke boek, waarin hij zijn eigen worstelingen en missers openlijk deelt. Maar nadat jij daar hartelijk om hebt gelachen, houdt hij je ook een spiegel voor; een bijbelse en confronterende spiegel die je leven op z'n kop kan zetten... Craig Groeschel (1967) is getrouwd met Amy en vader van zes kinderen. In 1996 begon hij vanuit een garage met Life.Church. Nog altijd is hij voorganger van de kerk, die met dertien locaties ООn van de grootste en meest invloedrijke kerken van de Verenigde Staten is. Hij schreef diverse bestsellers en lanceerde in 2008 de populaire bijbelapp YouVersion. Zijn bediening en boeken kenmerken zich door zelfreflectie, authenticiteit en bijbels onderwijs. Groeschel is sinds 2018 gastheer van de Global Leadership Summit (GLS).
Hoop
Hoop
Hoe kun je geloven in een goede God als het leven pijn doet? Juist als het leven pijn doet, wil je Gods nabijheid ervaren, wil je zeker weten dat Hij er is en wil je erop kunnen vertrouwen dat Hij je gebeden beantwoordt. In zijn nieuwe boek Hoop schuwt Craig Groeschel het opnieuw niet om ook zijn eigen kwetsbaarheid en pijn te tonen. Hij en zijn vrouw Amy hebben grote zorgen (gehad) over de gezondheid van hun dochter. Hij kent de vragen die we stellen in onze diepste pijn: Waar is God? Geeft Hij wel om mij? Waar was Hij toen ik werd verkracht? Waarom heeft mijn kind deze handicap? Waarom is de kanker terug? Waarom heb ik nooit een levenspartner kunnen vinden? Als er één vraag uit de Bijbel is die wij allemaal herkennen op de bodem van het leven, is het de vraag van die vader uit het Nieuwe Testament: 'Ik geloof, Heer, maar kom in vredesnaam mijn ongeloof te hulp!?' Te midden van de pijn volstaan goedkope, theologisch in elkaar geflanste antwoorden niet. Dan heb je houvast nodig. Woorden van echt medeleven, echte hoop en echt perspectief. Zodat je te midden van de overweldigende realiteit van het leven zeker weet dat er nóg een realiteit is: God is werkelijk goed, en Hij is bij mij en voor mij!
Gewaagde gebeden
Gewaagde gebeden
Bidden
Gebed
9789059992108
‘Hé, Craig, geloof jij dat God nog steeds wonderen doet?’ ‘Natuurlijk,’ zei ik. ‘Mooi, want je gebeden zijn nogal slap.’ Zo begint Craig Groeschel zijn boek Gewaagde gebeden. Met een openhartig inkijkje in zijn gebedsleven. Hoe beleef jij je gebedsleven? Zijn er wel eens wonderen gebeurd op basis van jouw gebed? Is er iets in de wereld of in de wereld van mensen die je dierbaar zijn veranderd doordat jij gebeden hebt? Hoe zorg je ervoor dat jouw gebeden die impact krijgen? En, belangrijker nog, kun je daar eigenlijk wel voor zorgen, gebedsverhoring is toch aan God? In Gewaagde gebeden neemt Craig Groeschel je mee door de Bijbel, langs gebeden en geloofshelden uit het Oude en Nieuwe Testament. Hij laat zien wat ze baden en hoe ze baden. En vooral, wat dat gebed voor uitwerking had, op de wereld om hen heen en op henzelf. In dat laatste ligt misschien wel de sleutel. Als je gebedsleven jou begint te veranderen, verandert alles! De gewaagde gebeden die je leert bidden in dit boek zijn: Doorgrond mij, Breek mij, Stuur mij. Maar misschien doe je er goed aan eerst te bedenken: wil ik deze gebeden wel bidden? Want, je vraagt er nogal wat mee. En het zou je heel wat kunnen kosten… en opleveren! Durf jij het aan?
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels