Huub Oosterhuis

Hubertus Gerardus Josephus Henricus (Huub) Oosterhuis (Amsterdam, 1 november 1933) is een Nederlandse theoloog, dichter, ex-jezu√Įet en voormalig priester. Veel van de liederen van Oosterhuis zijn op muziek gezet door Bernard Huijbers, Antoine Oomen en Tom L√∂wenthal.
5 Kruimels
Uittocht
Uittocht
9789044654295
Huub Oosterhuis (1 november 1933-eerste paasdag 2023) was theoloog, priester, dichter, Bijbelvertaler en (mede)oprichter van de huizen De Populier, de Rode Hoed, De Balie en De Nieuwe Liefde. Maar vooral was Huub Oosterhuis een bron van ongekende inspiratie voor vele generaties Nederlandse gelovigen én ongelovigen. Met zijn gedichten, liederen, preken en verhalen bewees hij dat er ook, en misschien wel juist, in een tijd waarin velen de traditionele kerken vaarwelzegden, behoefte bleef aan een richtinggevend verhaal en nieuwe (ook politieke) bevlogenheid. Schrijver en theoloog Ad van Nieuwpoort, predikant in de Haagse Duinzichtkerk, was de laatste maanden in gesprek met Huub Oosterhuis over zijn leven en werk. Het resultaat is Uittocht.
Handgeschreven
Handgeschreven
9789025908881
Definitieve verzameling po√ęzie van een van de grootste dichters van de afgelopen decennia Huub Oosterhuis vertelt het verhaal van zijn leven in een nieuwe, grootse verzameling gedichten. In deze monumentale uitgave vertelt Oosterhuis over zijn leven aan de hand van gedichten. Bekende thema‚Äôs als geloof, verbinding en liefde komen aan de orde. Veel van de gedichten in deze uitgave zijn nieuw, al eerder gepubliceerde gedichten zijn opnieuw bewerkt.
Alles voor allen
Alles voor allen
Het boek 'Alles voor allen' is een nieuwe catechismus van Huub Oosterhuis. Uit zijn vele publicaties, preken en overwegingen heeft theoloog en liturgist Kees Kok, in overleg met de auteur, een ander soort 'catechismus' gedistilleerd. Hierin wordt geprobeerd aan de hand van het 'Grote Verhaal' van de Joodse en van de 'messiaanse' ('oerchristelijke') traditie, antwoorden te vinden op de eeuwige vragen van vandaag. Voorbij aan het onderscheid katholiek-protestant en voor alle mensen van goede wil. Veel mensen die in christelijke kerken zijn opgegroeid, hebben geen flauw idee meer waar het in het christelijk geloof om gaat. In deze nieuwe catechismus worden de wezenlijke vragen helder beantwoord.
Waar onze doden zijn
Waar onze doden zijn
Het ultieme Troostboek Oosterhuis over zijn nieuwe boek: 'Wij zijn gewend aan veel doden tegelijk. Massaal sterven, 150 per dag in Syri√ę, najaar 2012. De zes Miljoen. "Nee," zei de joodse schrijver Abel Herzberg, "zes miljoen maal √©√©n mens." Dit boek gaat over de dood van telkens √©√©n mens. Ik heb ze allen uitgeleide gedaan uit dit leven - en alle uitvaartteksten en requiemgezangen in dit boek verzameld, zijn voor hen geschreven. Waar onze doden zijn? In vuur? In licht? In vrede? In God? Het laatste woord is niet aan mij.'
150 psalmen vrij
150 psalmen vrij
9789025904043
Bekroonde verzameling eigentijdse psalmen. Meer dan 15.000 exemplaren verkocht Huub Oosterhuis werkte bijna een halve eeuw aan eigentijdse versie van de 150 psalmen. Zijn ideaal was een vrije, po√ętische herdichting, die ook zingbaar moest zijn. In 2012 werd het uitgeroepen tot beste religieuze boek in Vlaanderen. Er zijn inmiddels meer dan 15.000 exemplaren van dit boek verkocht.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels