Bijbeltekst

1 Johannes 4:19

28 december 2022
·
2 minuten lezen
1 Johannes 4:19

Hoe is mijn liefde voor God zichtbaar in de keuzes die ik maak en in de acties die ik onderneem? God zond Zijn Zoon in deze wereld om ons te redden en te bevrijden van onze liefdeloosheid. God IS Liefde en aan Zijn Liefde komt nooit een einde. De Vader zegt: Jij bent geliefd door Mij, daarom stierf Mijn Zoon aan een Kruis voor jou. God nam het initiatief en wij mogen Zijn Liefde beantwoorden door Jezus te erkennen als onze Heer.

Mijn gevoel van eigenwaarde mag ik baseren op het feit dat God van mij houdt. Dit te weten, moedigt mij aan om naar de ander te leren kijken zoals de Vader mij ziet: Geliefd, Vergeven, Aanvaard en Waardevol. God heeft ons gemaakt om lief te hebben en geeft ons de opdracht om trouw en liefdevol te zijn naar de mensen die Hij om ons heen heeft geplaatst. Hij wil dat wij naar de ander leren kijken zoals Hij naar ons kijkt: Met de ogen vol Liefde, Genade en Vergeving.

Ook als dit soms moeilijk is omdat de ander ons heeft gekwetst of pijn gedaan heeft. Hij wil ons leiden op de weg van de Liefde. God brengt ons nooit ergens waar Hij ons niet kan helpen. Als wij Hem vertrouwen, zal Hij ons nooit teleurstellen.

Het werkelijke bewijs van onze liefde voor God is hoe wij omgaan met de ander, hoe wij over de ander denken en welke houding wij innemen. Liefde is meer dan een gevoel, het is een keuze, een actie. De Liefde is geduldig, en raakt niet verbitterd. De Liefde is bereid te vergeven en denkt niet alleen aan zichzelf. De liefde is blij met de waarheid en keurt onrecht af. Liefde is niet jaloers, schept niet op, roddelt niet, maar denkt het beste over de ander. (zie 1Corinthe 13 vers 4-8)

Jezus heeft laten zien wat het inhoudt om onder alle omstandigheden lief te hebben. Alles wat Hij deed, kwam voort uit volmaakte Liefde. Meer op Jezus gaan lijken is het proces van een Liefde die mag groeien. Dit leerproces zal pas afgerond zijn als wij Jezus ontmoeten van Aangezicht tot aangezicht. Wat een dag zal dat zijn!

Heer, laat Uw Liefde zichtbaar zijn door heel mijn leven heen, dat vraag ik U in Jezus’ Naam.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels