Bijbeltekst

1 Johannes 5:20

19 december 2022
·
2 minuten lezen
1 Johannes 5:20

De tekst voor deze dag vertelt ons dat Jezus is gekomen en ons inzicht heeft gegeven om God te kennen. Ken jij God en Wie is Hij voor jou?

God wil een Vader zijn voor ons. Hij wil betrokken zijn bij elk detail in ons leven. Misschien moeilijk of verwarrend om God te zien als een liefdevolle Vader omdat het beeld wat jij hebt van een vader, niet helder is. Het kan zijn dat jouw vaderbeeld vervormd is door de ervaringen in het verleden. De Bijbel zegt: God is Liefde, Hij is Trouw, Hij is de God vol Vergeving en Genade. Kijk naar Jezus dan zie je Wie de Vader is. Kom bij Jezus en je zult de Vader ontmoeten en leren kennen.

Jezus wijst ons de weg en Hij IS de Weg om bij de Vader te komen. Door het geloof in Hem ontvangen wij Kracht om te leven zoals de Vader ons heeft bedoeld. In Christus is de God van ver weg, een Vader van dichtbij geworden. Er is geen afstand meer tussen God en ons. In Christus leven, betekent geloven dat Hij Gods Zoon is en Hem erkennen als Heer. Hij laat ons zien dat ons leven pas echt tot zijn recht komt als we dichtbij Hem leven. Dan zijn we verbonden met de Vader zoals een rank die aan een wijnstok groeit en tot bloei komt. (zie Johannes 15 vers 5)

In Christus zijn we gered, vergeven, bevrijd en gaat de Liefde van God in ons werken door de Heilige Geest. In Hem ontvangen we een nieuw Leven tot in Eeuwigheid. Hoe wij Jezus zien, zal bepalend zijn voor ons denken, onze woorden en ons handelen. Zien wij Jezus als een Persoon uit de geschiedenis of als de Zoon van God Die onze Redder wil zijn? Kijk naar Jezus, omarm Zijn Waarheid en ontmoet God. Het leven van Jezus op aarde toont ons de Liefde van God. En die God wil onze Vader zijn.

Weak and wounded sinner Lost and left to die Oh, raise your head for Love is passing by Come to Jesus Come to Jesus Come to Jesus and live (Een mooi lied: gezongen door Jason Lovins Band)

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels