Bijbeltekst

1 Korinthe 1:18

14 september 2022
·
2 minuten lezen
1 Korinthe 1:18

Toen Jezus stierf, bevond Hij Zich in de diepste duisternis omdat Hij van God verlaten was. Hij ging deze weg om ons te redden zodat wij nooit van God verlaten zouden zijn. Jezus overwon de dood en Zijn opstanding maakt dat wij dicht bij het Hart van de Vader kunnen leven. Zo heeft God het bij de Schepping bedoeld.

God schiep geen mensen om ze verloren te laten gaan. Hij staat elke dag op de uitkijk en ziet uit naar jouw komst. Hij omarmt je dan in Zijn liefdevolle Vaderarmen, waar je ook ben geweest en hoever je ook bent afgedwaald. Zonder verwijt zal hij zeggen: ‘Welkom thuis, mijn kind, hier is de plek waar je hoort: dicht bij mijn Vaderhart.’

De opstanding van Jezus laat Gods Kracht zien. De Kracht van het Kruis is sterker is dan de dood en brengt ons redding en nieuw leven. Als je Jezus aanneemt als jouw Verlosser, ontvang je Eeuwig Leven.

Soms schieten mijn woorden tekort en maakt het mij intens verdrietig als de ander het Kruis afwijst. Zeker als het mensen zijn die mij heel dierbaar zijn. Maar je kunt een ander niet overtuigen met woorden. Je kunt wel laten zien in jouw handel en wandel wat het Kruis in je eigen leven betekent en zo een getuige zijn. Als je hart huilt omdat de ander het Kruis afwijst en Jezus niet erkent, weet dan dat Gods verdriet groter is dan jouw tranen. Blijf bidden en geloven dat God het hart van de ander zal aanraken en zijn of haar ogen de Kracht van het Kruis gaan zien.

Laat deze Bijbeltekst een bemoediging en een troost zijn: God wil niet dat dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen behouden worden.  ( 2 Petrus 3 vers 9b)

Een mooi luisterlied: Bij het Kruis (Opwekking 775)

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels