Bijbeltekst

1 Korinthe 16:13

9 september 2022
·
2 minuten lezen
1 Korinthe 16:13

In juni 2019 waren er bijna twee miljoen mensen op de been in de stad Toronto om de Toronto Raptors te huldigen. Dit basketbalteam was het eerste Canadese team ooit dat de NBA-titel in de wacht had gesleept. Tijdens het moment suprême van de huldiging ging het mis. Er werd geschoten en er ontstond grote paniek. Mensen huilden, schreeuwden en renden kriskras door elkaar heen. Het was uiteindelijk te danken aan beveiligers en de politie, die vanaf hoger gelegen plaatsen exact konden volgen wat er gebeurde, dat er geen doden vielen. Zij konden de chaos beteugelen en de rust herstellen.

Ons leven lijkt soms wel op het Nathan Philips Square in Toronto. Het is er rumoerig, verschillende stemmen en stromingen schreeuwen om aandacht en er wordt heel wat op ons afgevuurd. Daardoor hebben we soms de neiging om maar met de massa mee te hollen. Paulus daagt de leiders van de gemeente te Korinthe, en in hen jou en mij, uit om in onze persoonlijke chaos even pas op de plaats te maken, om waakzaam te zijn. Hij moedigt ons aan om vanaf een hoger gelegen plek, onze relatie met Christus en Zijn geopenbaarde Woord, opnieuw naar ons eigen leven te kijken.

Dit kan tot gevolg hebben dat je soms rustig terug moet wandelen terwijl de rest als kip zonder kop naar voren rent. Waar anderen capituleren, blijf jij doorgaan. Dit vergt moed, kracht en onverzettelijkheid.

Jij en ik zijn geroepen om vanaf een hoger gelegen plaats ons leven vorm en richting te geven. Alleen op die manier druk je de chaos de kop in en kan innerlijke rust hersteld worden.

Tip: Luister het prachtige lied: Nabij Gods hoog verheven troon (Opw. 546)

Auteur
29
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
2
producten
·
15
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels