Bijbeltekst

1 Kronieken 16:11

26 januari 2024
·
1 minuut lezen
1 Kronieken 16:11

Toen de ark weer terug was in Jeruzalem gaf koning David de opdracht aan Asaf ‘en zijn broeders’ om God te loven. Want … “Zijn goedertierenheid is voor eeuwig”. In dit prachtige lied (lees het maar eens) kijkt David terug naar alles wat God heeft gedaan voor Israël. Verwondert hij zich over de grootheid van God, Zijn liefde en Zijn trouw.

En dan aan het begin van dit lied staat deze uitnodiging: “vraag naar JHWH (de God die is) en Zijn kracht. Zoek continu Zijn gezicht”. Letterlijk, zoek steeds Zijn gezicht. Dit schrijft David, die doodsangsten had op zijn vlucht en altijd God gezocht had. Koning David, die de liefde, goedheid en trouw van zijn God ként. Zoals hij ook in de Psalm van gisteren schrijft: “er is vreugde te vinden dichtbij het ‘gezicht van JHWH’”. De God die te heilig was om te zien, toch zo dichtbij is en bij Wie zoveel vreugde te vinden is. De God bij Wie wij vrijmoedig mogen komen.

Waar focus jij je gedachten op? Waar kijk jij naar?

Blijf Zijn gezicht zoeken en vindt vreugde. Kijk naar Hem en ontmoet Zijn trouw, liefde en goedheid. JHWH. Is. Jouw. Kracht. Altijd.

Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels