Bijbeltekst

1 Kronieken 29:11

29 november 2021
·
4 minuten lezen
1 Kronieken 29:11

Aan het einde van zijn bizarre leven is koning David zo enthousiast over de tempel, dat hij, boven alles wat hij heeft gegeven, hij ook zijn hele bezit geeft aan goud en zilver. Alle families volgden hem en gaven hun rijkdommen aan het huis van God.

David kijkt en stroomt over van dankbaarheid. Dankbaar over alle overvloed die ze hebben kúnnen geven, dat allang van Hem is en aan Hem teruggegeven is.

Na dit pure aanbiddingslied van David volgt de zalving van Salomo tot koning en tenslotte sterft David … “verzadigd van dagen, rijkdom en eer”. David, die wist dat wat hij had, van God was en het hem terug heeft gegeven, hij sterft verzadigd van rijkdom :).

Hij heeft van de overvloed van God geproefd.

In alle facetten.

Hij weet dat hij niets is zonder God. En ja, hij heeft stomme fouten gemaakt. Waarna hij het uitgeschreeuwd heeft naar zijn God. Zijn hart, zijn leven open heeft gelegd voor God. “Ik kan het niet zonder U, creëer in mij een nieuw denken, een nieuw zien, een nieuw hart, dat vol is van U.” (psalm 51)

Verlang jij naar meer te proeven van die overvloed die God geeft?

“God, zonder hoop zijn wij niets”, zegt David in zijn aanbiddingslied hier. En misschien heb jij ook wel dat gevoel soms, dat je geen hoop voelt als je ziet wat er allemaal om ons heen gebeurt. Waar gaat dit allemaal heen?

Kijk omhoog.
Naar onze Koning.
Van Wie alles is.
Onze Koning die ons alles geeft.
Geef Hem de angst, die zo je denken beperkt.
Geef het op, die controle om je leven in de hand te houden.

Het lukt je niet. Maar jouw Vader wel. Hij is jouw Maker. En de Koning, die altijd blijft heersen over al wat leeft. Hij geeft ons wat we nodig hebben. Meer nog. Hij gaf ons Zijn eigen Zoon. Hij gaf de weg naar Zijn Koninkrijk, het Leven in Zijn overvloed.

Ben jij bereid om alles van jou te geven voor Zijn huis?

Oftewel: ben jij bereid om jouw huis, jouw leven, jouw lichaam aan Hem te geven, zodat alles van jou van Hem wordt en Hij in jou woont?

De bizarre werkelijkheid is dat dan ook alles ván Hem áán jou gegeven wordt en méér…. het stroomt door jou naar de mensen om jou heen. Die grootsheid van onze prachtige Koning, die mét ons is.

Wauw!

“U, HEER, bent groots en machtig, vol luister, roem en majesteit. Alles in de hemel en op aarde behoort u toe, HEER, u bezit het koningschap en de heerschappij.” 1 Kronieken 29:11

Reflectievragen bij Advent 2021

  1. Schrijf de Bijbeltekst op en denk er over na. Wat zijn jouw gedachten erover?
  2. Als jij naar jouw leven kijkt, worstel jij met bepaalde karaktertrekken, situaties of andere dingen in jouw leven om dat ook in Gods handen te leggen? Schrijf deze dingen op en denk er over na. Wat houdt jou tegen?
  3. Heb jij weleens de goedheid van God geproefd? Schrijf een paar van deze situaties op.
  4.  Wil jij jouw Koning echt de Koning van jouw leven laten zijn?
  5. Praat met je Vader en leg jouw gedachten en besluiten in Zijn hand. Misschien is het nu wel de dag om jouw leven helemaal aan Hem te geven…
  6. Een mooi lied hierbij is “This Christmas” van Chris August en “Make Room” van Casting Crowns en Matt Maher; deze staan beiden op onze afspeellijst Advent 2021 op Spotify.

Auteurs

Deze kruimel is ontworpen door Marieke Kant. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemiek van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ons werk steunen?

Vorig jaar ontvingen wij bij de adventskruimels de vraag hoe je ons kunt steunen in onze missie. Dat is uiteraard mogelijk, met een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse gift. Wij zijn dankbaar met jouw gift!

JA, IK WIL DAGELIJKSEBROODKRUIMELS STEUNEN

Vormgever
49
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels