Bijbeltekst

1 Petrus 1:8

27 december 2021
·
4 minuten lezen
1 Petrus 1:8

Ik was altijd gefascineerd door de passie van de goudsmid, waar ik destijds voor werkte. Met uiterste precisie creëerde hij de prachtigste, unieke sieraden. Wist je trouwens dat een puur gouden ring, van bijna 24 karaat goud nauwelijks te dragen is? Puur goud is zacht materiaal. Kwetsbaar. Alleen veilig in de hand van de goudsmid.

Ik denk er aan als ik dit hoofdstuk in Petrus lees. In The Messenger staat het zo omschreven:

“Omdat Jezus is opgestaan uit de dood, hebben wij een compleet nieuw leven ontvangen en hebben alles om voor te leven – inclusief een toekomst in de hemel! En die toekomst begint nu! God waakt zorgzaam over ons en over de toekomst (!).

De Dag komt dat je alles ontvangt – een geheeld en heel-gemaakt leven. Ik weet hoe bijzonder dit voelt, hoewel je nu nog te maken hebt met een steeds zwaardere tijd. Puur goud dat in het vuur gehouden wordt, komt bewezen puur uit het vuur; echt geloof dat door het lijden gaat komt er bewezen echt uit. Wanneer Jezus dit alles ontvouwt, is het jouw geloof, niet jouw goud, dat God laat zien als bewijs van Zijn overwinning.

Jij hebt Hem nooit gezien, toch hou je van Hem. Je ziet Hem nog steeds niet, toch vertrouw je Hem – met lachen en zingen. Omdat je blijft geloven, ontvang je waar je naar verlangt: totale redding.”

Ja, het leven kan soms zo enorm pittig zijn. Soms voel je je echt als een klompje goud in een brandend vuur. Maar God laat alles ten goede keren voor degenen die Hij liefheeft en Hij is bezig met iets unieks te creëren. Bedekt met de vingerafdrukken van God zelf.

Misschien voel jij je steeds kwetsbaarder worden omdat je merkt dat alle zekerheden om je heen wegvallen. God ziet een sieraad van steeds puurder goud. Kwetsbaar goud. Daarom waakt Hij over jou. Tot de dag komt en jij heel gemaakt wordt en wij bij Hem mogen zijn.

Tot die tijd… mag jij schitteren in de hand van de Vader. Geloof mij, Hij is zo trots op het sieraad dat Hij gecreëerd heeft met zoveel passie. Sta op, schitter en zing het uit van vreugde!

Hij is de enige die over jou waakt en voor jou zorgt.

Niets of niemand kan jou scheiden van Zijn liefde. Nooit.

Jij bent veilig in de hand van onze Goudsmid.

U hebt Hem lief zonder Hem ooit gezien te hebben; en zonder Hem nu te zien gelooft u in Hem en ervaart u een onuitsprekelijke hemelse vreugde, omdat u het einddoel bereikt; uw Redding. 1 Petrus 1:8-9 (NBV)

Reflectievragen bij deze kruimel

  • Schrijf de dagtekst van vandaag op en denk over de woorden na. Wat zijn jouw gedachten? Vertel ze aan jouw Vader.
  • Eeuwenlang hebben de profeten stukjes gezien van de redding die God zou brengen en tegelijkertijd hebben zij nooit kunnen beseffen hoe groots de redding is die God zou brengen. Zie jij de grootsheid van Zijn redding? Welke woorden zou jij er aan geven? Probeer ze eens op te schrijven.
  • Voel jij je weleens als goud in het vuur? Hoe bizar mooi dat God altijd alles ten goede zal keren voor hen die Hij liefheeft. Geloof jij het? Dat Hij ook dit vuur zal gebruiken om jou puurder te maken? Jouw geloof puurder te maken, alleen gefundeerd op Hem? Wil jij door Hem puur gemaakt worden? Ook als het pijn doet? Maar altijd jouw geluk voor ogen heeft? Vraag het Hem.
  • Zijn er mensen in jouw omgeving die te maken hebben met moeilijke, pittige tijden? Moedig hen aan om de ogen omhoog te heffen. Blijf hen aanmoedigen. Blijf luisteren. En blijf vooral bidden. We hebben bijvoorbeeld ook kaartjes die niet direct antwoorden geven, maar wel bemoedigen, zoals dit nieuwe kaartje. Schrijf hun namen in jouw agenda, zodat je iedere dag voor diegene kan bidden. Vraag de Vader wat je voor hen kunt doen.
  • Op de momenten dat ik de vreugde voel verdwijnen en de zwaarte van het leven overvalt, zet ik vaak een afspeellijst aan, zoals deze “choose to worship” of “joy comes in the morning“.

Auteur

De kruimel van vandaag is ontworpen door Willemien van Werkhoven. De tekst bij de kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
273
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels