Bijbeltekst

1 Petrus 2:9

21 december 2021
·
4 minuten lezen
1 Petrus 2:9

Hoe bizar wonderlijk het is dat God ons uitgekozen heeft! Ons ook Zijn kinderen noemt.

“Daarom, wees heilig, want Ik ben heilig” zegt God.

God is heilig. Zo heilig dat wij niet eens in Zijn buurt zouden kunnen komen. Wij kunnen niet dichtbij God komen door wat wij doen of laten. Nooit.

Daarom kwam God naar ons. Het gaat niet om wat we doen, wetten en regels waar we ons aan vast houden, maar of wij los willen laten dat wat van ons is, wat ons aan deze aarde bindt. ‘

Die heilige God nog dichterbij laten komen. Hem in ons willen laten wonen.

Hem de troon van ons leven geven.

Dat vraagt om keuzes. Niet makkelijk. We lopen nog steeds rond in deze wereld, ook al zijn we niet meer ‘van’ deze wereld (we zijn overgeplaatst in Zijn Koninkrijk). En het blijft zo verleidelijk om voor jezelf te kiezen. Dat is die brede, comfortabele weg, waar je niet teveel over na hoeft te denken, maar gewoon mee kunt hobbelen. De grote verdeler vindt het prachtig. Totdat je ontdekt dat je alweer zelf je leven aan het organiseren bent, en je de vreugde, de nabijheid van de Vader mist. Volgens mij voor iedereen herkenbaar, toch? Strijd de goede strijd, het blijft een levenslange strijd.

Het is Gods uitnodiging aan jou.

God heeft jou vrijgekocht van de dood met het leven van Zijn Zoon. Jij bent Hem Zijn alles waard.

Kijk om je heen, in deze donkere wereld waar mensen bang en onzeker zijn.

Zich proberen vast te grijpen aan controle, aan regels, aan ieder strohalmpje. Het breekt. Het breekt hen. Dat leven breekt hen.

Laten wij alsjeblieft zien Wie onze houvast is. Hen vertellen dat als zij loslaten, zij opgevangen zullen worden in de armen van Oneindig. Omdat Hij ook hun leven op het oog heeft. De Vader roept, nodigt uit: “kom, bij Mij vind je vrede, bij Mij vind je rust. Ik geef je hoop. En Ik laat je nooit, nooit los. Jouw leven is veilig.”

Vraag de Vader op welke manier jij iets van Zijn licht mag doorgeven vandaag.  Het is bijna kerst, het feest dat laat zien dat het Licht ís gekomen. Het is er, het woont onder ons. En in ons.  Laat je leiden door het Licht van de wereld, laat dat een lamp zijn voor jouw voeten vandaag. Schijn Zijn licht.

Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van Hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. 1 Petrus 2:9 (NBV)

Reflectievragen bij deze adventskruimel

  • Schrijf deze Bijbeltekst op. Je kunt de tekst ook in de ik-vorm opschrijven. Wat zijn jouw gedachten? Vertel ze aan de Vader.
  • Heb jij God de troon in jouw leven gegeven? Wat betekent dat voor de dingen die jij vandaag doet?
  • Wil jij Gods Licht op jouw leven laten schijnen, zodat HIj aan jou kan laten zien waar Hij naar verlangt dat er dingen in het licht komen? Zodat Hij ook daarin kan wonen met alles van Hem in jou? Wil jij je laten heiligen door jouw Schepper? Hou in gedachten dat God geen God is die zich opdringt. Hij is er, jij mag Hem uitnodigen en in Zijn tederheid en liefde wil Hij jou bij de hand nemen en leiden in het leven dat Hij voor jou voor ogen heeft. Vertrouw jij Hem?
  • Wat betekent dit voor het leven dat jij laat zien aan de mensen om jou heen? Wil jij laten zien aan de mensen om jou heen dat jij uit het donker getrokken bent en in Zijn licht leeft?
  • Vraag de Vader op welke manier jij iets van Zijn licht mag doorgeven vandaag.  Het is bijna kerst, het feest dat laat zien dat het Licht ís gekomen. Het is er, het woont onder ons. En in ons.  Laat je leiden door het Licht van de wereld, laat dat een lamp zijn voor jouw voeten vandaag….
  • Luister eens naar het prachtige lied van Hanne de Vries, ‘armen van oneindig’. Je vindt deze op onze afspeellijst, Advent 2021. Misschien kun je het lied ook delen met iemand die zo verlangt naar die armen van Oneindig. Misschien laat iemand zich vallen in Zijn armen, om eeuwige vrede te ontvangen.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Melane de Haan. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Vormgever
1
producten
·
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels