Ik vraag mij weleens af waar God al dat geduld vandaan haalt om altijd weer klaar te staan als Zijn volk, Zijn kinderen besluiten om toch maar weer eens thuis te komen naar omzwervingen elders. Maar ja, zo is hij nu eenmaal. Genadig en Barmhartig. Gevend wat ze niet verdienen, goed voor wie dat zelf niet zijn. Als wij ons bekeren zal Hij Zijn gezicht niet van ons afwenden.

Mijn eerste bekering vond plaats in de winter van 2002. Het was de eerste keer dat ik het evangelie hoorde en begreep. Ik besloot, aangevuurd door Gods Geest, om mijn leven 180 graden te draaien. Niet langer zou ik me, myself and I op de troon van mijn leven zetten. Niet mijn wil geschiedde, maar de uwe! Laat ik met alle voorzichtigheid zeggen dat dit een proces van vallen en opstaan is geweest. Dermate veel vallen dat een tweede bekering nodig was.

Ik schrijf daarover in mijn boek De Retraite. Op een gegeven moment was ik mijzelf gaan zien als Gods werknemer in plaats van Gods geliefde kind. God was mijn norse werkgever geworden die maar opdrachten bleef strooien die ik niet bij kon houden en niet langer een Liefhebbende Vader die mij met name had geroepen om bij Hem te zijn. Mijn relatie met God was afgedaald naar een niveau dat je ook weleens in huwelijken tegenkomt. Men leeft als broer en zus bij elkaar, maar wederzijds verlangen is voltooid verleden tijd. Op het Ierse strand kwam daar een kentering in toen ik mij realiseerde hoe het er nu voor stond en dat ik ver verwijdert was van die eerste liefde die ooit mijn botten in vuur en vlam had gezet. Ik kon toen twee dingen doen. Zwelgen in zelfmedelijden en blijven hangen in het feit dat ik er een potje van had gemaakt. Of mij opnieuw 180 graden draaien en naar Hem terugrennen als een Verloren Zoon.

Ik besloot het laatste te doen en heb toen gezien dat Hij zijn gezicht niet van mij afwendde, maar mij opnieuw ontving. Noem het een tweede bekering of hernieuwde toewijding of iets anders. Weet dat het voor jou ook mogelijk is. Hij zal Zijn gezicht niet afwenden als wij ons tot Hem keren. Hij is expert in geven wat wij niet verdienen en het opnieuw opdrogen, poetsen, voeden van aangespoelde drenkelingen. Zo is Hij nu eenmaal.

Auteur
2
producten
·
15
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels