Groeien in genade, hoe dan? Genade is toch iets dat je ontvangt, kan dat groeien, zoals kennis?

Petrus schrijft dit als opdracht aan de gelovigen. “Zorg dat je vlekkeloos bent, als Hij komt.” Hij noemt dan even de “lastige” brieven van Paulus. Lastig voor mensen die niet standvastig zijn, die niet voldoende kennis hebben van de Bijbel en de woorden verdraaien. “Laat je daar niet van de wijs brengen, maar geliefde: groei in de genade en kennis van Jezus Christus”. Wat mensen ook zeggen of beweren, zorg dat jij weet wie jouw Zaligmaker is. Ken Hem, die jouw geluk voor ogen heeft. Ken de gezalfde van God, jouw Redder. Jezus Christus.

Zoek Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid. En als jij weet wie Hij is, weet je wie jij bent. Uitgekozen, geliefd, vergeven. Als je in Zijn ogen hebt gekeken, dan heb je Zijn liefde en genade gezien.

Misschien is het groeien in genade wel dat je weet wie je bent. Groeien in genade, zodat je eigen ik steeds kleiner wordt, en Zijn genade in jouw steeds groter wordt.

Dan ben je niet meer afhankelijk van wat mensen jou vertellen, maar gaat het om jouw geloof in jouw Redder. Jij kent Hem, omdat je door Hem gekend bent. En dat is jouw basis. En dan kunnen mensen met allerlei theorieën aankomen, wat je wel of niet moet laten, of jou vertellen wat wel of niet Bijbels is… Dat kan ontzettend lastig zijn, maar als jij de woorden van jouw Verlosser kent, kun je ook op zoek naar wat waarheid is. Omdat de Waarheid bij Hem en Hem alleen gevonden wordt. Hij is de Waarheid. Wie zoekt, zal vinden.

Het mooie is, als jij in die Waarheid geworteld bent, zal je zijn als een boom. Stevig geplant aan de Waterstroom. Jouw voedingsbodem, waar jouw kracht vandaan komt. En de storm kan komen, en misschien buig je een beetje mee, maar je blijft standvastig staan. Die winden “van leer” ontwortelen jou niet. God blijft jouw bron, waardoor jij vrucht draagt. Geen vruchten van onenigheid, maar prachtige vruchten bloeien om jou heen van liefde, geduld, vrede… waarin Hij zichtbaar wordt. En jij mag groeien in Zijn genadige licht, gevoed door Hem.

Tot Hij komt.
Zijn Koninkrijk. En Zijn gerechtigheid.
Voor altijd. Bij Hem.

“Maar groei in de genade en kennis van onze Heere en Zaligmaker Jezus Christus.” 2 Petrus 3:18a (HSV)

Auteur

De kruimel is ontworpen door Marieke Kant. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Vormgever
49
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels