Bijbeltekst

2 Thessalonicenzen 3:3

30 augustus 2022
·
2 minuten lezen
2 Thessalonicenzen 3:3

Trouw zijn in wat je doet en afmaken waar je aan begint. Ik moet eerlijk bekennen dat dit niet altijd lukt omdat ik misschien andere dingen prioriteit geef. Het kan een onbestemd schuldgevoel teweeg brengen. Voor je het weet gaat dit gevoel met je aan de haal en nestelt zich in je denken.

Wat is het goed om te weten dat we een Vader hebben Die trouw is, zelfs als wij ontrouw zijn. Hij houdt onvoorwaardelijk van ons. Hij geeft ons Kracht en beschermt ons tegen het kwaad.

Maar wat is dan het kwaad? Ik geloof dat dit alle dingen zijn die in liefdeloosheid worden gedaan of gezegd. Het kwaad kan ook onze gedachten binnendringen als we negatieve woorden over onszelf denken of uitspreken zoals: Dat gaat mij nooit lukken, ik ben het niet waard om van te houden, dit is te moeilijk voor mij, zou God mij echt vergeven? …………..

God maakt mijn denken sterk als ik Zijn Waarheid naast mijn gedachten of woorden leg. Dan kan ik de leugens, die satan mij probeert in te fluisteren, weerleggen door het Woord van God. God heeft ons een plek gegeven in deze wereld, een plek die past in Zijn Plan. Ook al lijkt het soms of het kwaad de regie in handen heeft, God is groter dan elk probleem, elke ziekte en elk verdriet.

Ben ik ontrouw, God blijft Dezelfde. Groot is Zijn trouw, dag aan dag! Om over na te denken: Jezus bidt voor ons: Ik bid niet dat U hen uit de wereld wegneemt, maar dat U hen bewaart voor de boze. (Joh. 17:15) Jezus, het Levende Woord. Jezus, Die de Waarheid is.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels