Bijbeltekst

2 Timotheüs 2:11

14 oktober 2022
·
2 minuten lezen
2 Timotheüs 2:11

In de tijd van Paulus was de waarheid over Jezus beslist niet geliefd. De Joden zagen de Boodschap over Jezus als een godslastering. Ook in de denkwijze van de Romeinen en de Grieken werd Jezus verworpen als Zoon van de Levende God.

Maar dwars door boosheid en afwijzing heen, komen sommige van hen tot geloof in deze Waarheid: Jezus is Mens geworden om ons te redden van de macht van de zonde. Hij is gekruisigd, gestorven en opgestaan. Deze Boodschap is betrouwbaar en vertelt ons: Als wij met Hem gestorven zijn, zullen we ook met Hem leven.

Sterven aan je oude leven, maar wat betekent dit? In het verleden was mijn oude leven een leven waarin ik de touwtjes stevig in handen hield. Mijn eigen wil en mijn eigen verlangens bepaalden mijn doen en laten. Tot de dag dat God mij liet zien hoe afhankelijk ik was geworden van de omstandigheden. Afhankelijk van hetgeen een ander van mij dacht of vond. Door Gods Genade mocht ik mijn knieën buigen en uitspreken: Ik kan het zelf niet meer. Als U bestaat, laat mij dan zien hoe het verder moet.

Mijn eerste stap in dit proces was: Erkennen dat Jezus de Zoon van God is, Hij is de Enige Weg naar het Vaderhart van God. Door Zijn dood ben ik verlost van elke schuld en elke schaamte. Ik ben geliefd door de Vader in Christus. Leven met Jezus is Leven vanuit Zijn Waarheid. Een nieuwe manier van denken over jezelf en over de ander. Ontdekken dat God Jezus ziet als Hij naar mij kijkt en niet mijn falen of mijn tekortkomingen. Die zijn achtergebleven bij Het Kruis. In Christus ben je nieuw gemaakt en je zult steeds verder volmaakt worden totdat je helemaal lijkt op jouw Schepper. Je bent uitgekozen door God, je bent gestorven met Jezus, om te Leven met Hem. Vandaag, morgen en tot in Eeuwigheid.

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels