Blog

Aanslag Nice

14 juli 2016
·
3 minuten lezen
Aanslag Nice

Jezus is Koning.

 Hij is mijn Koning.

Hij is jouw Koning.

En Hij is ook de Koning van de Frans-Tunesische vrachtwagenchauffeur.

Hij is namelijk Koning over alles. Hij regeert over alles. Alles is door Hem gemaakt. Alles is voor Hem gemaakt. En alles is tót Hem gemaakt. Zijn Naam is Jezus. Een Naam boven álle naam. Een Naam waarvan de engelen zingen: Heilig, heilig, heilig is de Heer, God Almachtig!

Geweld

Maar als Hij Koning is over alles, vanwaar die onophoudelijke stroom van geweld, vergelding, onrecht? Aanslagen in Nice, Tel Aviv, Kabul, Tikrit, Zlitan, Cairo, Philadephia, Bagdad, Istanboel en ga zo maar door. De lijst wordt iedere dag langer. Natuurlijk is het beangstigend als het stap voor stap dichterbij lijkt te komen. Natuurlijk zijn de aanslagen in de rest van de wereld even erg en het verdriet om de overledenen net zo schokkend. En natuurlijk is het begrijpelijk dat een aanslag in Nice in de westerse media meer aandacht krijgt dan die in Bagdad, een paar weken geleden. En natuurlijk krijg je dan de vraag voorgeschoteld waar jóuw God in deze is. Ik snap het. Natuurlijk snap ik die vraag. Want ik snap er zelf soms ook niks van.

Geloof

Maar door geloof kan ik begrijpen wat er in de wereld gebeurt. Want door geloof zie ik dat mijn Koning komt. Door geloof zie ik ook dat de boze machten alles in het werk stellen om zoveel mogelijk mensen tegen mijn Koning in stelling te brengen. Hun gedachten te verwarren, hun hart te verharden en hun kijk op de wereld met een vieze smog te bedekken. Want diep van binnen, heel diep soms, weet iedereen dat God bestaat. En het verschil tussen geloof en ongeloof is het verschil tussen deze waarheid omarmen of hem onderdrukken. Hoe harder je deze waarheid onderdrukt, hoe verder je bij God vandaan komt. Tot God je loslaat en je overgeeft aan je eigen destructieve gedachten. Gedachten die je misschien wel in de armen van een op haatgevoelens gefundeerde actie drijven.

“Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi.  Stel u tegen hem teweer, gesterkt door uw geloof, in het besef dat uw broeders en zusters, waar ook ter wereld, onder hetzelfde leed gebukt gaan.  Maar al moet u nog korte tijd lijden, God, de bron van alle genade, heeft u geroepen om in Christus Jezus deel te krijgen aan zijn eeuwige luister. God zal u sterk en krachtig maken, zodat u staande zult blijven en niet meer zult wankelen.  Hem komt de macht toe, voor eeuwig. Amen.”

Één

Maar door geloof ben ik één met mijn Koning. Een voorbestemde eenheid, waarvan het Gods verlangen is om deze met ieder mens te delen. En vanwege die eenheid weet ik dat Hij is waar ik ben. Omdat wij zijn. En ik weet dat waar ik lijd, wij samen lijden. Een onbeschrijfelijk kostbaar geheim dat de God, de Koning, die soms zo ver weg lijkt, zo dichtbij blijkt te zijn. Hij leeft ín mij.

Je suis is IK BEN

En wij zijn

ÉÉN

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels