Blog

Aanslagen Brussel! Wat zie jij?

21 maart 2016
·
3 minuten lezen
Aanslagen Brussel! Wat zie jij?

Harde, zware klappen vullen vliegveld en metrostation. Brussel is geschokt. Opgeschrikt door wéér een nieuwe golf van terreur. Met een bonzend hart zie ik de beelden van het extra ingelaste journaal. Foto’s op Twitter. Een moeder en een zoon. Gewond. Bloedend. Om hen heen verschrikte gezichten. Meer gewonden. Doden ook. Ik zie vaders die hun zoon beschermend vasthouden en zoons die met wanhoop in hun ogen naar hun vader kijken; “Pap, wat is hier aan de hand? Waarom gebeurt dit? En waarom steeds frequenter?”

Ik hoop dat ík een antwoord zal hebben voor mijn zoons. Dat ik hun angst weg kan nemen op het moment dat dat nodig is. Maar, kijkend naar de paniek in de ogen op het scherm, besef ik dat dat voor míj onmogelijk is.

Maar wat ik zié kan ik ze wel vertellen. Want wat ik zie, in de stille week voor Pasen, is een brullende, briesende leeuw die in blinde woede zoekt naar wie en wat hij kan verslinden. Wat ik zié zijn de gevolgen van wat Jezus zag;

Ik zag de satan als een bliksem uit de hemel vallen. – Lukas 10: 18 – (NBG51)

Wat ik zié, zijn zijn laatste stuiptrekkingen. Uitspattingen van extreem geweld. Bloederig en gewelddadig probeert hij alles te verwoesten. Hij schuwt geen enkel middel om alle aandacht af te trekken van de behaalde overwinning op Golgotha. Van dát waar onze aandacht deze week op gericht is. Hij is de koning van de angst, van het geweld, het verderf.

Wat ik zié, zal ik vertellen aan mijn zoons. Want wat ik zié, is de komst van het Koninkrijk. Want élke klap, élke explosie maskeert het geluid van een voetstap. Een voetstap van de Koning. En hoe harder de Koning loopt, hoe sneller de klappen elkaar opvolgen. En hoe luider de voetstappen klinken, hoe harder de explosies, hoe extremer het geweld.

Ik zal ze vertellen over hoe Hij de pijn op Zich nam van iedereen die getroffen is door deze aanslagen. Ik zal ze vertellen hoe Hij óók voor de aanslagplegers geleden heeft. Dat Hij hen nét zo lief had als de slachtoffers. Dat Hij in Gethsémane álle facetten van het kwaad op Hem nam. Dat het zó tegen Zijn eigen liefde en rechtvaardigheid inging, dat Hij bloed zweette en dreigde te bezwijken.

Maar ook zal ik ze vertellen dat Hij overwon! Dat Hij door de dood heen ging en daar, in het diepste dal van duisternis, de satan vermorzelde! De GENADE-klap toebracht! Dat Jezus Overwinnaar is. En dat Zijn Koninkrijk aanstaande is. Met grote stappen dichterbij komt.

Ik kijk niet weg van wat er in de wereld gebeurd, maar probeer wakker te blijven en te kijken naar Jezus. Probeer te zién. Écht te zien. Door het stof en de rook van de explosies heen. En anderen te vertellen wát ik zie. Vanuit een bewogen hart. Bewogen over de aanslagen. Bewogen over de slachtoffers. En bewogen over wat het met de publieke opinie doet. Bewogen met jóu ook. Blijf kijken naar Jezus. Blijf zien op Hém! Want Hij is onze Verlosser. Onze Redder.

En Hij komt er aan!

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels