Blog

Contentmarketing

12 maart 2016
·
4 minuten lezen
Contentmarketing

Je doelgroep bereiken doe je optimaal door de juiste content op de juiste manier, op het juiste moment, via het juiste kanaal te brengen. Een les die ik gisterenavond leerde tijdens een seminar van Bram (initiatiefnemer DagelijkseBroodkruimels) over contentmarketing; het aan de man (of vrouw) brengen van datgeen wat je te bieden hebt. Vreemd genoeg had ik een soort plaatsvervangende trots (bestaat dat?!) omdat hij hier zo veel kennis over bleek te hebben en dat ook nog eens begrijpelijk presenteerde.

Google

Voor mij ging de Bijbeltekst uit Haggai 1, die ik eerder deze week met Bram deelde meer en meer leven. Ik had de behoefte dit met hem en William (DagelijkseBroodkruimels) te delen omdat het me had geraakt hoe God mensen in beweging bracht waarvan je het niet zou verwachten; een vingerwijzing naar onszelf! Drie doodgewone jonge kerels die een leven leefden ver bij God vandaan, door Hem geroepen tot een leven in Zijn dienst! En nu, na gisterenavond,  kreeg de tekst nog meer diepgang. Want waar tijdens de seminar Google naar voren kwam als meester op dit gebied, zag ik dat God duizenden jaren geleden al aan contentmarketing deed. Er Meester in was. Ís.

Contentmarketing 2.0

20 jaar geleden was het al, dat God hun gered had uit de ballingschap en hen terug had laten gaan naar hun eigen land. 20 jaar had God gewacht op het juiste moment en op de juiste manier deelde Hij de juiste content met Zijn doelgroep. In Haggai had Hij het juiste kanaal gevonden. Contentmarketing 2.0 als je het mij vraagt.

**“**De mensen zeggen dat het niet de ‘juiste tijd’ is om Mijn huis te herbouwen. Maar waarom is het dan wel de ‘juiste tijd’ om mooie huizen voor jezelf te bouwen?”

God’s Woord

De content

De content, Zijn Woord, was bemoedigend en confronterend tegelijk. Het was duidelijk. Helder. Voor Haggai, jazeker. Voor Zerubbabel en Jozua ook. En voor mij. Voor óns, als DagelijkseBroodkruimels.nl, omdat we op een kruispunt staan. Het kruispunt net gepasseerd zijn, maar het zicht soms nog zo wazig is. En dan dít Woord te horen van de Heer:

Ga de bergen in, haal hout en bouw Mijn Tempel. Dáár zal Ik blij mee zijn en jullie zullen Mij prijzen, zegt de Heer.

Haggai 1: 8 – (BasisBijbel)

Zijn Tempel bouwen

Nu is dus het moment. Het juiste moment. Om hout te halen en Zijn Tempel te bouwen. Om te stoppen met werken voor onszelf. Aan onze eigen tempel, ons eigen koninkrijk. Het is geen vraag maar een opdracht! “Je hoeft geen zegen te verwachten” zegt God, “als Mijn huis  nog in puin ligt en je alleen maar aan je eigen huis denkt. Dan kun je droogte verwachten over alles wat je zaait. Je eet wel, maar je blijft honger houden. Je drinkt wel, maar je blijft dorst houden. Je kleed je wel, maar je krijgt het nooit warm. “En waarom zou je geld uitgeven voor iets wat geen brood is? Waarom zou je betalen voor iets wat niet tegen de honger helpt?” – Jesaja 55: 2

Spannend, dat zeker! Bouwen aan iets dat niet van jezelf is. Bouwen aan een platform dat Hem toebehoort. Aan Zijn Tempel. Aan een plek waar niet ik, maar Hij verheerlijkt wordt. Waar ik niet aan mijn eer kom, maar Hij. Dat betekend zekerheden loslaten. Lopen over water..

“Ik Ben met u, luidt het woord des Heren.  

Haggai 1: 13b –  (NBG51)

Ik Ben met u

Misschien sta jij ook wel op een kruispunt in je leven. Een moment vol onzekerheden. Een moment dat er niets is waar je op terug kunt vallen. Behalve op God. Geen zekerheden meer. Een verwoest leven, een doodziek lijf, ontslag, een kapotte relatie. Of misschien juist een kans die zich voordoet, maar die buitensporig lef van je vraagt. Durf. Geloof.

Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want Ik Ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden. Want wat Ik je te doen zal geven, is niet te moeilijk of te zwaar voor je. 

Jezus

Ik Ben met u, luidt het woord des Heren.” Met Hem ben je in staat om over water te lopen. Om bergen te verzetten. Om contentmarketing te bedrijven zoals dat nog nooit bedreven is. Waardoor zelfs Mount Google verplaatst zal worden. Plaats moet maken voor de berg van de Heer. Mount Zion. En als dat kan, nou, laat het dan maar gebeuren!

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels