Blog

Contrast

12 juni 2016
·
3 minuten lezen
Contrast

Contrast

De afgelopen weken vormden een periode van contrast. Schoonheid en lelijkheid gingen hand in hand. Terwijl we als gemeenschap bouwden aan iets goeds, werd het tapijt van onder onze voeten weg getrokken. Terwijl de vruchten van ons werk duidelijk zichtbaar waren, werden lelijke praatjes verspreid over onze integriteit. We werkten keihard maar werden veroordeeld. Het was bizar, het maakte ons bang en boos. Het verwarrende is dat ik het hier heb over Christenen. De mooie en de lelijke dingen, allemaal gedaan door gelovige, goed bedoelende mensen. Hoe kan dat nou?

Lessen

Ik denk dat ik een paar dingen heb geleerd de afgelopen weken. En één daarvan is: kijk er niet raar van op. Het hoort erbij. Satan gaat rond als een brullende leeuw, zoekende wie hij zal verslinden zien we in 1 Petrus 5. Verdeling en vijandschap veroorzaken tussen Christenen is absoluut effectief. We moeten ons blijven realiseren dat we niet strijden tegen mensen maar tegen de onzichtbare leiders, machten en heersers van deze donkere wereld (Efeze 6:12, BasisBijbel). En die strijd moet je aangaan met een geestelijke wapenrusting.

Mijn tweede ‘aha moment’ is dat dit leven bestaat uit een aaneenrijging van teleurstelling en hoop, conflict en verzoening, dood en nieuw leven. De prediker zegt: er is een tijd om af te breken en er is een tijd om op te bouwen. Er is een tijd om te omhelzen en er is een tijd om afstand te houden. Er is voor alle dingen een moment en voor alle dingen onder de hemel is een tijd. Hard werken geeft niet altijd de voldoening die je hoopt, niet in de ogen van mensen.

 Wat voor nut heeft een mens van zijn gezwoeg? Zwoegen is een trieste bezigheid die God aan de mensen heeft gegeven om zich mee te vermoeien. Maar Hij heeft het zó gemaakt, dat alles op zijn tijd goed is. Ook heeft Hij de mensen een besef van de eeuwigheid gegeven. Maar toch kunnen ze niets begrijpen van wat God vanaf het begin tot aan het einde heeft gedaan. Ik heb wel begrepen dat het ‘t beste is voor een mens om blij te zijn en goede dingen te doen in het leven. Ik bedoel dit: als iemand eet en drinkt en van goede dingen geniet bij al zijn gezwoeg, dan heeft hij dat niet aan zichzelf te danken, maar is het een geschenk van God. Prediker 3:9-13

Schoonheid en lelijkheid

Alles wat goed, waar en mooi is komt van God. Als gemeenschap blijven we elkaar bemoedigen het goede te doen en we hebben de luxe om met elkaar te genieten van een lekkere en voedzame maaltijd in een prachtig huis omringd door natuur. Genoeg reden voor dankbaarheid.

En ja, het zijn ook Christenen die lelijke dingen doen. Het is dan ook niet ons goede gedrag wat een verschil zal maken in deze wereld. Het is Jezus Christus zelf. Als we ons realiseren dat elke klap die wij krijgen ook door Hem wordt opgevangen maakt dat een verschil. In Hem kunnen we blijven liefhebben. In Hem kunnen we vergeven. En in Hem kunnen we doorgaan met mooie dingen opbouwen, ook al worden ze achter ons afgebroken.

Bemoediging

Midden in de chaos en ontmoediging, verscheen er vorige week een man op de drempel van onze gemeenschap; hij had net na negen jaar een sekte verlaten en moet opnieuw beginnen met het opbouwen van zijn leven. Wat een bemoediging dat God nog steeds met ons wil werken.

Auteur
4
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels