Bijbeltekst

Daniël 10:12

17 september 2021
·
3 minuten lezen
Daniël 10:12

Bidden. En dan wachten.
Wachten op het antwoord van God.
De God die altijd hoort.
De God die altijd is.

Daniël wachtte. Nadat hij God om wijsheid en inzicht had gevraagd. Drie weken lang.
Juist die gebeden, om wijsheid en inzicht, ik ben ervan overtuigd dat als je God oprecht om wijsheid vraagt, dat je wijsheid zult ontvangen.
Soms komt het antwoord niet zoals je verwacht, en zie je het dan nog steeds als antwoord?
Soms komt Gods antwoord door anderen heen.
Soms duurt het lang voordat je antwoord krijgt.

Die tijd van wachten. Hoe vul jij die in? Richten we onze ogen op de dingen van de dag? Waar overigens niets fout aan is. Misschien vullen onze gedachten zich met vragen. Twijfel aan je gebed. Aan jezelf. Aan je geloof. Misschien wel twijfel aan God. Heeft Hij het gehoord? Waarom ontvang ik geen antwoord?

Daniël vulde die weken van wachten-en-geen-antwoord-krijgen met rouwen en vasten. Rouwen om wat hij gezien had en daar inzicht in wilde krijgen. Vasten en knielen voor de hemelse God om zich te blijven richten op dat wat echt belangrijk is voor hem. God. Waarom? Ik denk dat daarmee zijn focus daardoor op de juiste dingen gericht bleef. Op dat wat van God is. Waardoor twijfel minder ruimte kreeg.

En toen kwam het antwoord.
Het antwoord dat al drie weken onderweg was. Een engel. Sommige denken dat het Jezus zelf was. Drie weken opgehouden in de wereld die voor onze ogen onzichtbaar is.

Weet je, wij kunnen vaak vanalles bedenken waarom we geen antwoord ontvangen. Maar feit is dat we het niet weten. De vraag is of we in zo’n tijd van wachten ook durven vertrouwen. Vertrouwen in de goedheid van God. Dat Hij altijd geeft wat we nodig hebben. Onze ogen richten op Zijn trouw en Zijn zorg.

“Leg je leven in Zijn hand, vertrouw op Hem. Hij zal het doen.” (Psalm 37:5).

Dat. Leren vertrouwen op de God die hoort.
Wil jij dat?

Het mooie is dat God je wilt helpen Hem steeds meer te vertrouwen. Als je het Hem vraagt, Hij neemt je bij de hand en zal jou Hem leren kennen. Stap voor stap.

Wees niet bang, God hoort je.

Wees niet bang Daniël, want vanaf de eerste dag dat je inzicht probeerde te verkrijgen door in deemoed te buigen voor je God, is je gebed verhoord, en daarom ben ik gekomen. Daniël 10:12 (NBV)

PS. wil je verder hierover nadenken? Het lied “God who listens” van Chris Tomlin is erg mooi om te luisteren…

Auteur

De kruimel is ontworpen door Hiske van der Mark. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Vormgever
74
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels