Bijbeltekst

Daniël 2:22

13 december 2021
·
5 minuten lezen
Daniël 2:22

Ik herinner me dat ene gesprek nog goed, toen ik hem zei, dat er iets in het licht moest worden gebracht. Enorm moeilijk als het echt iets heel heftigs is. Misschien voel je ook een zwaarte van binnen van iets dat je niet goed hebt gedaan. Of een pijn, waar je een muurtje omheen hebt gezet. In mijn eigen leven ken ik het ook, dat ik een diepe pijn verstopt heb. Wat het ook is, of je er woorden aan kunt geven of helemaal niet: het mag in het licht komen. God weet nog beter dan jezelf wat er in het duister is.

Het een uitnodiging van God zelf. Een hartstochtelijk verlangen.

Vroeger vond ik deze woorden spannend: God weet wat in het duister is. Dan stelde ik mij een God voor, die afkeurend keek, klaar om het op de weegschaal te leggen en te veroordelen, want eigenlijk wist je al dat je nooit goed genoeg was. Maar wat in die preken zo vaak vergeten werd te zeggen, is dat wanneer jij jouw niet-kunnen, jouw fouten of wat dan ook, dat zo zwaar in jouw leven aanvoelt: als jij dat op Gods weegschaal wilt leggen en Hem jouw last toevertrouwt, legt Jezus aan de andere kant genade er op.

En Zijn heerlijke genade weegt ALTIJD zwaarder.

Dan zie je ineens dat jouw last lichter wordt. Het wordt omhoog geheven, uit het donker in het licht. En het verdwijnt, zover als het oosten verwijderd is van het westen. Wat overblijft, is genade. En een leven dat opgevuld mag worden door Zijn Licht, Zijn leven-gevende Geest. Licht brengt altijd leven.

Geloof jij in die genade?

Geloof jij dat Jezus is gekomen, niet om te oordelen, maar om te behouden? Om leven te brengen, eeuwig leven.

Ik zie hoe de Schepper vol passie in het allereerste begin sprak, licht bracht in de duisternis. Door wat Hij sprak, kwam alles om Hem heen tot leven. Het aanbiddingslied van de schepping klonk over de aarde.

Dat is Zijn diepe verlangen: licht brengen in jouw duisternis. Orde creëren in de chaos. Jou lucht geven, adem inblazen.

Zodat jij tot leven komt. Uit het stof omhoog komt, in het licht van Zijn genade en gerechtigheid. En schittert in Zijn Licht.

Vol aanbidding, jouw Licht is gekomen!

Wil jij Zijn licht laten schijnen in jouw diepten, hoe die ook aanvoelen?

Hij openbaart diepe en verborgen dingen, Hij weet wat in het duister is, want het licht woont bij Hem. Daniël 2:22

Reflectievragen bij de adventskruimels

  • Schrijf de Bijbeltekst op en denk er over na. Wat voel je, wat doet dit met je? Vertel je gedachten aan je Vader.
  • Wil jij dat God jou laat zien wat er in het donker is? Denk er over na. Het is een keuze. En een keuze heeft consequenties. Misschien is het wel iets, waar jij tegenop ziet dat het in het licht komt. Maar één consequentie is zeker: als jij het in het licht brengt, ontstaat er Leven. Is er plek voor Leven. En spreekt Hij uit dat het goed is.
  • Wat voor beeld heb jij van God, als je aan God denkt? Hoe denk jij dat Hij naar jou kijkt? Wat zie jij in Zijn ogen? Leg dat eens naast de tekst in Johannes 3:16-21. Zijn liefde, trouw en goedheid duren voor eeuwig.
  • Heb jij Zijn licht laten schijnen in jouw leven? Wat betekent dat voor hoe jij naar jezelf kijkt? Gods verlangen is om jou in het licht te zetten. Lees bijvoorbeeld ook psalm 37:5-6.
  • Luister vandaag eens naar het lied “Naar het Licht toe” van Sela. Je vindt deze op onze afspeellijst: “Advent 2021”. Wat doet dit lied met jou?
  • Leg de Bijbeltekst op je nachtkastje en kijk vanavond nog eens terug. Breng al je gedachten bij onze God.

Auteur

De kruimel is ontworpen door Marieke Kant. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl).

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ook delen?

In onze webshop vind je veel artikelen, die jou kunnen helpen om de woorden van God te delen. Kijk bijvoorbeeld bij onze kerstkaarten, waarmee je woorden van Licht, Hoop en Vrede kunt delen. Dat waar de wereld zo naar verlangt. En we hebben ze in groot en klein, van minikaartjes tot luxe dubbele kerstkaarten en posters. Deel zoals het bij jou past. De minikaartjes kun je bijvoorbeeld ook op een setje kaarsen plakken. De grotere kaarten en posters zijn mooi om neer te zetten. Of combineer met een mooi cadeauboekje, zoals “Een Zegenwens Voor Jou“. Naar wie deel jij uit?

IK WIL OOK LICHT & VREDE DELEN

Vormgever
49
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels