Blog

De Maaltijd

28 maart 2016
·
6 minuten lezen
De Maaltijd

Er werden plannen gesmeed, het ijzer was heet. De priesters en de Schriftgeleerden vereerden hun eigen woord boven het Woord dat ongestoord kon worden gehoord. De angst zat erin want diep van binnen wisten ze wel dat zij niet beslisten over het leven van deze Rebel. Bang voor de mensen, maar vol kwade wensen, liepen ze vast.

Maar.., toen kwam de duivel in Judas Iskariot, die bij het getal van de twaalf behoorde. De satan boorde zijn lege woorden diep in zijn hart waardoor hij verhard en verstard de tafel verliet en op weg ging. Weg van de Weg die Waarheid en Leven is, over het pad dat van dode leugens vergeven is. Geïnspireerd door de vader van alle leugens lispelde hij woorden die hem niet toebehoorden in de oren van tempelwachters, wetsverkrachters en waarheidsverachters..

Zij waren verblijd om te horen dat het lot hun goed gezind was; dat de man die ooit Kind was, Kind van een moeder zonder aardse vader, nu veranderde in dader. Belediger van God Zelf omdat Hij vertelde wie Hij was en veronderstelde dat Hij pas iets kon doen als Zijn Vader het Hem voorgedaan had. Hiermee gaf Hij aan dat Hij de Zoon was, de Tempel, Messias, de Drempel waar velen zich aan hadden gestoten en  zouden stoten als ze besloten niet te geloven dat Hij van boven kwam om te lijden voor hún zonden. De pijn te voelen van hún wonden, zonder ooit nog te worden verbonden, want Hij zal strax opnieuw worden gewonden in doeken van een dode.

Met een schijnheiligheid die grenzen overschrijdt stelde hij nog de vraag: “Ben ik het Heer?!” Jezus die wist dat Judas verloren was zei vriend, het was beter als je nooit geboren was..

De blindheid, arrogantie en eigengereidheid van de mensen in Jezus’ tijd grijpt me aan, laat me stilstaan en doet me denken aan de tijd waarin wij leven. Want het verhaal van Zijn leven en Zijn dood is het verhaal van vandaag. Het verhaal van vandaag omdat de vraag relevant is of jij Jezus kent en ziet wat het verband is;

Dat de woede van God over zonden en Zijn liefde voor jou niet naast elkaar konden bestaan. Hij stond als een brullende Leeuw tegenover Zijn Zoon die uit liefde Zijn troon in de hemel verliet. Hij maakte Hem ziek om jou te genezen. Heeft Hem afgewezen en de straf toegewezen zodat jij niet meer hoeft te vrezen, Zijn Naam zij geprezen!

Zie jij dat de liefde van God alleen maar kon leiden tot straf? Om die waarheid te pakken zul je iets moeten snappen van het Wezen van God. Van Zijn hartstocht, Zijn verlangen, de reden achter álles wat Hij doet. Wat het is dat Hem drijft tot het doen van dingen die wij, in de kerk vaak gedachteloos  bezingen..

Het is de liefde. De liefde voor Zijn Zoon.

Zijn Eerstgeborene, Zijn Kroon. Het gaat Hem om de verheerlijking van Zijn Naam. Die Naam aller Namen.Want uit Hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen. God heeft Hem gesteld boven alles en over alles zal Hij regeren. Iedereen zal Hem eren! Aan Hem de heerschappij, want wie, wie is als Hij?

Met Hém gaan we aan tafel en we zien het Lam zonder gebreken het brood breken. Hij nam het, zegende het, brak het en deelde het uit. Het brood, teken van Zijn leven, Zij n lichaam, Zijn dood. “Neem maar, eet maar, proef ervan en leef ernaar.” En nadat Hij de beker genomen had, hem vulde met wijn en tot Zijn Vader bad, vertelde Hij ons van de waarde. De reden van Zijn komst op aarde. Het nieuwe verbond, het bloed. Vergeving van schuld, een goed, een gave die wij niet verdienen, maar die Hij jou laat zien en, die Hij je wil geven. De sleutel tot Leven.

Want één druppel van Zijn bloed op jouw gloeiende plaat is in staat om de pláát te doen smelten. Om jouw versteld en verwonderd achter te laten. Niet in staat om te praten maar alleen om te huilen omdat je mag schuilen achter het bloed van het Lam. Het bloed dat Hij Zelf in de beker schonk is zoeter dan elke wijn die ik dronk, is doordrenkt van liefde . Hij nodigt jou uit om te drinken en je zonden weg te laten zinken in de zee van genade, druppend uit Zijn aders! Kom zoals je bent, vermoeid en belast, kom en ontdek dat Ik ben betast, dat Ik ben geslagen en dat Ik jou zal dragen naar die plek áchter deze tafel..

Want dat is de plek waar genade regeert, waar een zondaar niet sterft, maar van vergeving leert. De plek waar echte liefde,  agapè wordt gevonden, waar zonden worden weggedaan. De plek  waar schaamte krachteloos is en  het harde hart zacht en broos is. Op die plek is mijn hoop gegrond, want, die plek is heilige grond! Op die plek kniel ik neer. Op die plek, voor Jezus Messias, mijn Heer!

Zijn afsluitende woorden zijn als slotakkoorden van het gezang van engelenkoren. Het zijn deze woorden van Jezus die zich in mijn gedachten boorden  en die nu op het punt staan te worden geboren in de oren van… jou!

Luister heel goed naar wat Jezus hier zegt: “Mijn vriend, Mijn vriendin, begin te beseffen dat Ik pas weer dit glas zal heffen, na alle moeite en na alle pijn, als ik met jou in het paradijs zal zijn. Want tót die dag zal er geen druppel wijn meer op Mijn lippen komen, maar, levend water uit Mijn binnenste stromen.” Als die dag komt en elke spotter verstomt zal elk oog Hem zien en getuigen, zal elke knie zich buigen en zal elke tong juichen en belijden dat Jezus Heer is.

Begin te beseffen dat Hij De Leeuw is, maar ook het Lam dat kwam en de zonde van heel de wereld wegnam. Dat, als jij met je mond belijdt dat Jezus Heer is en als geloof in Hem in jouw hart de sfeer is, er voor jou geen verdoemenis meer is! Want in Christus Jezus mag je zeker weten! Door Hem mag je aan Zijn tafel eten. Prijs Hem, voor Zijn dood en prijs Hem voor Zijn leven, Hij is Jezus die Zichzelf heeft gegeven als de Gekruisigde, Hij is Koning, Euwige Woning, Vredevorst. Hij is de Rots Waarop wij staan, de Weg waarover wij gaan. Het fundament waarop wij bouwen, het Woord dat wij vertrouwen. Hij is Messias, Yeshua, de Verwachtte. De Gezalfde van de Vader, Zegenader. . Hij is de Hoge en de Verhevene, de Middelaar, de Levende! Hij is de Blinkende Morgenster, de Zon der Gerechtigheid. De enige God en Here der Heerlijkheid. Hij is Jezus! De Geliefde Zoon, Naam boven alle Naam, Afdruk van Gods Wezen, de Afstraling van Gods Heerlijkheid. Hij is Jezus, Almachtige Heerser tot in eeuwigheid!

Martijn

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels