Blog

Een huis vol - 1. Verlangen Naar Thuis

30 september 2023
·
3 minuten lezen
Een huis vol - 1. Verlangen Naar Thuis

In de reis die we deze maanden met elkaar maken zijn er voor jou misschien al prachtige momenten geweest; In de vreugde van het samen op pad gaan of in het genieten van de reis zelf. Uiteindelijk had en heeft de reis natuurlijk een doel.

Thuiskomen.

Ik weet niet wat jouw gedachten hierbij zijn, maar thuiskomen is iets waar ieder mens ten diepste naar verlangt. Aankomen op een plek waar het goed is. Waar je rust ervaart. Een plek waar de dingen zijn zoals ze horen te zijn.

Misschien herken je het wel; dat je voortdurend bezig bent om eerst dit nog te doen, eerst dat nog op orde te krijgen, want d√°n.. d√°n wordt alles beter!

Als ik, Martijn, naar mezelf kijk, zit dat heel erg in mijn karakter. Onbewust wordt ik vaak gedreven door gedachten als deze:

Als ik mijn financi√ęn op orde heb, dan heb ik meer rust in mijn hoofd. Als ik klaar ben met het schrijven van mijn nieuwe boek, dan komt er meer ruimte in mijn agenda. Als het straks vakantie is, dan kan ik meer tijd besteden aan Jeanne-Marij en de jongens.

Confronterend om dit op te schrijven trouwens. Ik schrijf het dan ook in de eerste plaats aan mezelf..

Ik hoop dat je dat door alles wat we delen heen proeft; dat wij niet vanuit een ivoren toren verkondigen hoe je het leven doet, maar dat we naast je lopen op de weg erdoorheen. Wij maken dezelfde fouten, stappen in dezelfde valkuilen, dealen met dezelfde struggles. Door hier open over te zijn zoeken we de connectie met jou en richten we ons op Jezus. In Hem liggen namelijk alle schatten van wijsheid en kennis verborgen (Kolossenzen 2:3). Waar zouden we anders heen moeten gaan?

In het zoeken van de verbinding willen we jou helpen om thuis te komen. Om het verlangen dat je hebt, vervuld te zien in jouw leven.

Want ja, dat ís mogelijk.

Je kunt thuiskomen, hier en nu. Je kunt rust, vreugde en vaste verwachting ervaren op de plek waar je nu bent. Wat die plek ook is en hoe uitzichtloos jouw situatie kan lijken.

Thuiskomers vinden rust in de chaos van de omstandigheden. Zijn comfortabel met het discomfort in hun leven. Niet in de zin van een berusting in je lot, je neerleggen bij de situatie, maar juist het tegenovergestelde:

Thuiskomers ervaren een diepe rust omdat ze weten dat God hun Schild en Anker is midden ín de gebrokenheid van deze wereld.

Verlang je daar ook zo naar?

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels