Blog

Een huis vol - 2. Waarom Jij Een Voorloper Bent

30 september 2023
·
3 minuten lezen
Een huis vol - 2. Waarom Jij Een Voorloper Bent

Thuiskomers zijn voorlopers. Wegbereiders. Frontrunners.

Koplopers op de weg van het leven. Mensen waar anderen achteraan lopen, simpelweg omdat zij vóór het veld uit gaan.

Wij hebben al gauw de neiging om onszelf niet op die plek te zien. Dat kan komen door de manier waarop je opgevoed bent of door het beeld dat je in de loop van de jaren van jezelf ontwikkeld hebt. Maar denk eens even na over het volgende:

Jij bent een volgeling van Jezus. Jij bent, door geloof in Hem, met Hem gestorven aan het kruis. Jouw oude ik, je ego, leeft niet meer. Door het graf heen ben jij met Jezus opgestaan in een nieuw leven. Jij bent het niet zelf meer die leeft, maar Jezus leeft ín jou.

Jezus. Leeft. Ín. Jou!

Hij heeft Zichzelf voor jou overgegeven; Hij hechtte meer waarde aan jóuw leven dat aan dat van Zichzelf en omdat Hij met zijn dood de straf droeg die jij verdiende, is er leven voor jou.

Écht Leven.

Als je Jezus gevonden hebt, heb je het Leven ontdekt. Het Leven dat de Weg is. Naar Vader. Naar thuis.

Je bent dan zelf een thuiskomer geworden. Iemand die onderweg is naar een plek die hij al kent. Thuis gekomen terwijl je nog onderweg bent. Onderweg, met thuis in je hart.

Je draagt een huis met je mee dat gebouwd is op de Rots. En als de stormen komen, en de tegenslagen als een moesson over je heen storten, weet jij je veilig.

Niet omdat de storm je geen uitwendige schade aan kan brengen; dat kan hij wel. Ook niet omdat de tegenslagen je niet kunnen raken; dat doen ze wel.

Het is de rust in jou die ervoor zorgt dat je je blik gericht houdt op Jezus en op de things unseen. De dingen die onveranderlijk zijn en die niet door de wind en de slagregen beïnvloed worden. De dingen van thuis.

Jezus zei: “Laat uw hart niet in beroering raken; u gelooft in God, geloof ook in Mij. In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen; als dat niet zo was, zou Ik het u gezegd hebben. Ik ga heen om een plaats voor u gereed te maken.” - Johannes 14:1-2

Jezus, onze Frontrunner, heeft vervolgens Zijn taken overgedragen aan jou en mij. Hij ging naar Vader om voor ons een thuis te maken, zodat we thuis kunnen komen. Als je dat gelooft bén je een thuiskomer. Je mag Zijn leven hier leven, het uitdragen met alles wat je in je hebt. Lopen in Zijn voetstappen.

Een voorloper zijn voor anderen.

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Je kunt ons van maandag tot vrijdag van 9:00-12:00 uur per telefoon of e-mail bereiken. Buiten deze tijden zijn we alleen bereikbaar via de e-mail. Snel zaken regelen doe je in jouw account.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3952 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2023 Dagelijkse Broodkruimels