Bijbeltekst

Efeze 1:18

3 februari 2022
·
4 minuten lezen
Efeze 1:18

Ik kan er maar niet aan wennen. Laatst had ik ineens een oog dat wazig zag en mocht ik een bril gaan uitzoeken. Bij iedereen vind ik een bril leuk staan, maar niet bij mij. Ja, ik zie weer scherp, maar het kijkt zo anders dan ik gewend was.

Een nieuwe bril. Geloven is opnieuw leren zien. Alsof de Vader je een nieuwe bril geeft om door te kijken. Sterker nog, herstelde ogen geeft om te zien. Te zien Wie Hij is. Zijn oneindige liefde, trouw, heiligheid en goedheid en alles wat in Hem verborgen ligt. Om te zien wie jij bent. Wie jij bent in Zijn ogen. Een meesterwerk. Gecreëerd om het goede te doen. Om Zijn Koninkrijk te zien. Zijn Koninkrijk tot leven te zien komen in de Bijbel, in de mensen om je heen. Het is nog niet voltooid, maar Hij laat ons steeds weer een glimp ervan zien.

Vaak zijn we zo gefocust op hoe de bril er uit ziet. Kijken we kritisch naar de details: klopt het wel allemaal? Is het niet de verkeerde bril, het verkeerde model? Past die bril mij wel eigenlijk? Die ander is veel meer geschikt...

Ondertussen dringt God zich niet op.

En wacht Hij met deze 'vernieuwde bril' voor jou. Dat je hart Hem mag zien. De God, die zo heilig is, dat niemand Hem ooit kon zien, behalve Mozes. En Mozes straalde …. Deze zelfde God nodigt ons uit om Hem te zien. In Wie Hij is.

Een uitnodiging om alles los te laten. Tradities. Oude manieren van kijken. Op afstand blijven kijken.

God nodigt je uit, om dichterbij te komen. Te zien.

Alles van Hem te zien. Met de ogen van je hart. Zodat je hart verlicht wordt.

“Mijn gebed is,” zegt Paulus, “dat je wijs en onderscheidend bent in het kennen van Hem. Je ogen gefocust, met helder zicht, zodat je perfect kunt zien waartoe Hij jou roept. Om de grootsheid van het glorieuze leven te grijpen dat Hij heeft voor Zijn volgelingen. Zodat de overvloed van Zijn werk in ons, die Hem vertrouwen, tot uiting komt met oneindige energie en grenzeloze kracht!” (vers 18,19; The Message). Wauw, wat een uitzicht!

Richt je ogen op Jezus.

Kijk in Zijn liefdevolle ogen. En alles van dit aardse leven zal verdwijnen in het licht van Zijn glorie en genade.

Leef, leef vanuit Zijn glorie en genade!

Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien waarop u hopen mag nu Hij u geroepen heeft, hoe rijk de luister is van de erfenis die de heiligen van Hem ontvangen. Efeziërs 1:18

Nadenkers bij deze kruimel Hoe zie jij God? Door welke bril kijk jij naar God en Zijn Koninkrijk? De bril van je ouders? De kerk? Religie? Angst? Tradities? Of ken (= zien!) jij God met je hart, zoals Hij zich bekendmaakt in de Bijbel? In Zijn liefde? Zijn goedheid? Zijn waarheid? Wat zie jij van Zijn Koninkrijk? Wil jij God vragen of Hij jouw hart vernieuwde ogen wil geven? Dat je alles wat je zicht belemmerd wilt loslaten (ook als dat heel veilig en vertrouwd voelt, want tja, je bent gewend om zo te kijken, toch??)? Vertrouw je Hem? Neem de tijd om te praten met God. Schrijf op wat je diepste verlangen is. En let vandaag (en de komende dagen) op waar jij je ogen van je hart op richt: op wat je gewend bent, op wat de wereld brengt of oefen jij je ogen in het zien van God, in alles van Hem? Luister eens naar de woorden van die prachtige tekst van Casting Crowns: "Make me a river". Je vindt dit lied op onze afspeellijst "Wisdom to Whet and Grow in Maturity" Auteurs

Deze kruimel is ontworpen door mijn collega Romy Tanis. De tekst bij deze kruimel is geschreven door annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels