Blog

Full screen/Full HD

13 februari 2016
·
4 minuten lezen
Full screen/Full HD

full screen (volledig scherm; geen vergelijkingen)

  1. het weer te geven beeld wordt volledig beeldvullend getoond en niet in een klein kader (zoals gebruikelijk). Full Screen Video (FSV) stelt hoge eisen aan de hardware.

Als ik een video bekijk via de laptop, tablet of smartphone, doe ik dat graag in full screen. Gewoon, omdat ik niets wil missen. Kijk je hetzelfde filmpje in een kleiner kader, dan mis je toch details die wél getoond worden. Vandaar: Full screen.

Het zit er al vroeg in trouwens, want als Bent (5)en Sverre (1), onze twee zoons, samen een filmpje kijken op de iPad, gebeurd dat standaard in full screen. En vergeet Bent éven op de full screen button te tikken met zijn vinger, dan maakt Sverre hem daar wel op attent door wilde armgebaren en woeste oerkreten…

Evangelie

Hetzelfde heb ik met het Evangelie. Ik zie nu eenmaal graag het hele plaatje. Heb een hekel aan halve waarheden. Die allergie heb ik over gehouden uit de tijd dat ze mijn leven vulden. Óf beter gezegd; dat ík het leven hiermee vulde. De tijd dat ik anderen halve waarheden vertelde om zélf beter over te komen.

Daarom; het Evangelie in full screen modus graag. Zodat álle details goed zichtbaar zijn. Niet alleen Gods rechtvaardigheid, maar ook zijn liefde. Niet alleen de straf, maar ook de verlossing. Maar.., ook andersom: niet alleen de genade, maar ook de zonde. Want zonder de zonde stelt de genade weinig voor. Is er geen genade nodig. Hoe groter het besef van de zonde, hoe groter het wonder van genade. Dus nogmaals: full screen modus aan, geluid hard; de volledige waarheid graag!

Platgeslagen beeld

God houdt van jou, een klinkende waarheid. God houdt van jou, no matter what. Maar zonder de context is het wel een erg klein kader waar je naar kijkt. En een platgeslagen beeld. Want wat stelt liefde voor als het nog nooit iets heeft doorstaan?

Gehoorzaamheid vs ongehoorzaamheid

Als je leest hoe God door Jezus de wereld schiep, lees je een verhaal van gehoorzaamheid. God riep het licht en het was er. De planeten werden door Hem gemaakt en volgden Zijn bevelen. Ze stonden op de plek waar Hij wilde, draaiden ieder hun eigen baan, gewoon uit gehoorzaamheid aan hun Maker. De zee ging niet verder dan de grens die God haar gaf, de bergen kwamen omhoog op Zijn bevel en de dalen zakten op de voor hen bepaalde plaats.

En dan de mens. De kroon op de schepping. De kers op de taart zeg maar. Het huzarenstukje. De mens verlangde, naast de duivel, als énige schepsel, te zijn als God. En door één klein vergrijp van ongehoorzaamheid strafte God de mens en de héle schepping (!) door ze aan de vergankelijkheid en zinloosheid over te geven (Romeinen 8: 20). Dat zegt alles over de heiligheid van God en hoe Hij kijkt naar de zonde.

Jij tegenover God

Hoe zie jij jouw positie tegenover God in dat licht? Zonder dat je Jezus kent als jouw Borg en Middelaar? Zelfs Job ziet in dat hij een Middelaar nodig heeft: Aan de ene kant klaagt hij God aan omdat hij niks verkeerds gedaan heeft (zegt God Zélf over hem) en aan de andere kant vraagt Hij God om bemiddeling. En Job was rechtvaardig..

Kijkend naar deze voorbeelden besef je hoe zondig je van jezelf bent. En dat je de liefde van God dus ook helemaal niet verdiend. Niet kan verdienen. Nooit! Maar als je hier stopt, kijk je ook naar een klein deel van het complete plaatje.

Full screen/ full HD

Om niets te missen moet je de film van het Evangelie full screen bekijken, in full HD. Óf 4K voor de liefhebbers. Om de genade van God door het offer van Jezus Christus full screen te kunnen zien, heb je een haarscherp beeld nodig van de impact van de zonde. We zoomen uit, klikken het beeld op full screen en bekijken een fragment van Zijn liefde voor ons in full HD.

For God so loved the world.. – Jezus – (Joh. 3:16 KJV)

Dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gaf! Jezus was bereid de toorn van God over de zonde te dragen, van God verlaten te worden. En aan het kruis stortte God Zijn onbeschrijfelijke woede over de zonden uit op Zijn Eigen Zoon, op Zichzelf..

Zodat iedereen die dit gelooft gered wordt en de verdiende straf niet hoeft te ondergaan. Want iedereen de de Naam van de Heer aanroept zál zalig worden!

Martijn

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels