De tekst van vandaag sluit naadloos aan bij de tekst en overdenking van gisteren. Want wat betekend 'vrijheid' voor jou?

Vrijheid om zelf keuzes te kunnen maken? Totale afwezigheid van wetten en regels? Alle middelen om te doen en laten wat je wilt? Onafhankelijkheid?

Onafhankelijkheid kan een levensdoel zijn of worden. Op eigen benen kunnen staan en aan niemand verantwoording hoeven af te leggen.

Alleen is dat wat anders dan de tekst van vandaag ons voorhoudt.. onafhankelijkheid en 'dienen door de liefde' gaan namelijk zelden hand in hand.

Mag je dan niet op jezelf gaan wonen? Mag je geen baan zoeken zodat je een eigen inkomen hebt en zelfstandig wordt? Zeker wel! Maar wat is jouw doel daarmee? Ben jij op zoek naar 'vrijheid die aanleiding geeft aan het vlees'?

In de NBV21 staat het als volgt omschreven: 'Misbruik die vrijheid niet om uw aardse begeerten vrij spel te geven, maar dien elkaar in liefde'

Als jij een beslissing in je leven maakt, groot of klein, is die dan vooral op jouw 'begeerten' gericht, of wordt die genomen vanuit liefde voor de ander?

Auteur
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
31
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels