Bijbeltekst

Galaten 5:22

29 december 2021
·
4 minuten lezen
Galaten 5:22

Gisteren hadden we het over het geschenk van de Gever van het Leven. Dat dat jouw denken en zien zal veranderen. Ik had het heel uitnodigend geschreven. Ik geloof ook dat een uitnodiging is, vol liefde, door de Vader.

Tegelijkertijd wordt het op scherp gezet. Lees nog maar eens de tekst van gisteren. Want zoals Paulus ook in Galaten 5 schrijft: God heeft jou geen vrijheid gegeven zodat je kunt doen wat je wilt. Nee, want dan laat je nog steeds meeslepen door menselijke gedachten, die van de wereld. De wereld kan jou heel mooi vertellen wat goed voor jou is, maar blijf kijken naar de vruchten van het leven vanuit de wereld: egoïsme, boosheid, onenigheid, verdeeldheid, vijandschap, alles dat lijnrecht staat tegenover Gods Koninkrijk.

Als jij als kind van God het Leven aanneemt (ja, als een cadeau), dat dankbaar in ontvangst neemt, dan kies jij er ook voor om dat wereldse denken helemaal achter je te laten. Je gaat zien dat het pad waar Gods licht op schijnt jou laat LEVEN.

Dat leven werpt vanzelf zijn vruchten af. Vruchten die het hart van de Vader weerspiegelen én herkend zullen worden, zoals vreugde, zelfbeheersing (niet je laten leiden door je eigen verlangens), liefde, geloof, geduld, blijdschap, vriendelijkheid, goedheid en zachtmoedigheid. Vruchten die zo tegengesteld zijn aan dat wat je vandaag om je heen ziet.

“Kies heden wie gij dienen wilt.”

Ik zie de twee bomen met vruchten. De ene is van kennis van het zo-goed-zelluf-weten-wat-goed-voor-mij-is-en-slecht-van-jou. Die rottende vruchten laten je kijken door een bril van veroordeling.

Als jij de vruchten wilt ontvangen van de Boom van het Leven, moet jij die bril willen afdoen. Anders kunnen die vruchten van het Leven niet door jou heen tot bloei komen. Laat alles los wat van jezelf en de wereld is en vraag of de Waarheid van de Vader in jou mag wortelen. En geen andere stemmen.

Dat jij naar jezelf en de ander mag kijken door de ogen van de Vader. Een blik die van binnenuit komt, en geeft prachtige vruchten gevoed door de levengevende Bron van de Liefde zelf.

Kijk achterom, deel jij deze vruchten, waar de wereld zo naar hunkert?

Welke boom kies jij vanaf nu?

Maar de vrucht van de Geest is: liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. Galaten 5:22-23

Reflectievragen bij deze kruimel

  • Schrijf de dagtekst op en denk er over na. Welke vruchten springen er voor jou bijvoorbeeld uit? Misschien herken je al vruchten bij jezelf. Misschien schuren sommige woorden. Vertel het aan de Vader wat jouw gedachten en verlangens zijn.
  • Is er een vrucht van de Geest waar jij op dit moment mee worstelt? Kijk of jij voor de komende dagen, weken, maanden daarmee aan de slag wil gaan. Vraag de Vader of het de tijd daarvoor is en of Hij je daarbij wilt helpen. Maak kleine doelen per dag, per week, per maand, en reflecteer regelmatig (ons Journal is een praktisch hulpmiddel daarbij)
  • Even tussen jou en God. Probeer die bril van veroordeling en eigen waarheid af te zetten. Ben jij bereid om Gods waarheid te horen ook als die afwijkt van jouw eigen waarheid? Kijk om je heen naar waar je de vruchten van het leven van de wereld ziet. Wat doet dat met je? Wil jij op die plekken de vruchten van de Geest laten groeien? Vraag de Vader welke rol jij daarin zou mogen spelen en of Hij jou daarin wil leiden. Maak ook zelf een keuze daarin.
  • Ik moet denken aan drie songs. Eentje is “Magnify” van We Are Messengers. “Let You be magnified in me”! “Salt & Light” van Lauren Daigle is één van de liederen die ik vaak ‘s ochtends aan zet als ik naar m’n werk ga, het is zo’n mooi, puur gebed. En de song “Proof of Your Love” van For King And Country. Je vindt ze allebei op mijn afspeellijst “Proof of Ur Love2” Laat het je gebed zijn voor deze dag.

Auteurs

Deze kruimel is ontworpen door Patricia Huizer. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove (annemieke@dagelijksebroodkruimels.nl)

Vormgever
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels