Eerlijk gezegd, knaagt dit een beetje. Ik was bij iemand op bezoek die op een bepaalde manier haar verwachtingen op mij legt, waardoor ik soms klem kom te zitten. Dan heb ik de neiging om me terug te trekken. Ik betrapte mezelf er op dat de liefde langzaam verdwijnt en oordeel over die persoon daarvoor in de plaats komt. En dan is de stap naar meer afstand en onenigheid zo gezet.

‚ÄúLaten wij geen mensen met eigendunk worden, elkaar niet uitdagen en benijden.‚ÄĚ schrijft Paulus aan het einde. Het is zo gemakkelijk om je eigen behoeftes te willen vervullen, de ander in een hokje te stoppen.

H√© maar heb ik niet gezegd, dat niet langer ‚Äúik‚ÄĚ, maar Christus leeft in mij? De Bron van mijn leven. Als ik mijn eigen behoeftes weer wil vervullen, dan kijk ik weer door de bril van ‚Äúgoed en kwaad‚ÄĚ. Vooral: wat is goed voor mij?

Terwijl ik dit schrijf, komen de glazenwassers langs. Om te zorgen dat ik weer een zuivere blik heb. Naar buiten. Naar mijn omgeving.

Ik kniel. Mijn ogen, mijn oren, mijn handen, mijn denken, mijn hart geef ik aan mijn Maker en het laat opnieuw schoonwassen. Vullen met Zijn Geest. Met Zijn gedachten. Met Zijn liefde. Met Zijn hart. Met Zijn blik.

‚ÄúGeloof wordt door de liefde werkzaam‚ÄĚ zegt Paulus. Dat is de kern. Je kunt je geloof pas l√©ven op het moment dat je de liefde van God aanvaardt. Voor jou. Wanneer je die liefde van God leert kennen, groeit de liefde voor de mensen om je heen. Die net als jij onderweg zijn. Dan leer je ze zien door de ogen van de Liefde zelf.

Zoals zon en water een boom laat groeien en vruchten voort laat brengen, laat de Liefde jouw geloof groeien en vruchten worden zichtbaar.

Vreugde, die blijft stromen.

Vrede, waarin God is.

Geduld, ook als anderen misschien niet zo snel mee groeien.

Vriendelijkheid, omdat je samen op eenzelfde weg bent.

Goedheid, naar de mensen om je om je heen.

Geloof, vertrouwen in God, jezelf, de ander.

Zachtmoedigheid, waarbij je best je grenzen mag aangeven ter bescherming van de ander.

Zelfbeheersing, een stap terug doen om de ander voor te laten gaan.

We léven door Zijn Geest, laten we ook door Zijn Geest wandelen…samen met die ander.

Liefde. Vreugde. Vrede. Geduld. Vriendelijkheid. Goedheid. Geloof. Zachtmoedigheid. Zelfbeheersing. Galaten 5:22-23

De kruimel is ontworpen door Willemien van Werkhoven. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annemieke van Bochove.

Vormgever
273
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels