Bijbeltekst

Galaten 5:25

28 september 2022
·
2 minuten lezen
Galaten 5:25

Paulus schrijft in de brief aan de Galaten dat er twee krachten in ons aan het werk zijn: de Heilige Geest en onze zondige natuur. (Galaten 5 vers 17) Deze krachten zijn niet gelijkwaardig maar, wel met elkaar in conflict. Als we Jezus als onze Redder aannemen, zijn we een kind van God geworden, zonen en dochters van de Allerhoogste God. De Heilige Geest komt in ons wonen omdat we kinderen van de Vader zijn.

Dan is het belangrijk om ons af te keren van onze eigen verlangens en gedachten die niet in overeenstemming zijn met Gods Woord. Dit betekent niet dat we nooit meer verkeerde verlangens hebben of nooit meer zullen zondigen. Maar we mogen geloven dat Jezus ons heeft vrijgemaakt van de MACHT van de zonde. We kunnen nu zelf de keuze maken om niet aan de zonde toe te geven. De Heilige Geest wil ons leren om elke zondige neiging te overwinnen.

God is onze Vader en Hij is ge√Įnteresseerd in elk aspect van ons leven. Leg jouw leven maar in Zijn Hand. De Heilige Geest wordt dan de Bron van ons leven en vanuit deze Bron mogen we gaan wandelen. Dan is het niet nodig meer dat anderen jouw waarden en levensstijl zullen bepalen, op geen enkel terrein van je leven. Je hoeft geen angst te hebben dat de Heilige Geest jou beheerst tegen jouw eigen wil. Hij is de stille Stem in ons hart en zal nooit inbreken of forceren.

Als we verlangen dat de vrucht van de Geest in ons leven tot ontwikkeling komt, mogen we luisteren naar Jezus: Ik BEN de Wijnstok en jullie zijn de ranken, Blijf IN MIJ want zonder MIJ kun jij niets doen. (Johannes 15 vers 5)

Om te overdenken: Wat betekent bovenstaande tekst voor mij persoonlijk?

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels