Bijbeltekst

Galaten 5:25

16 augustus 2023
·
2 minuten lezen
Galaten 5:25

Toen ik dit Bijbelvers opzocht viel me het opvolgende vers op, namelijk vers 26; Laten wij geen mensen met eigendunk worden, elkaar niet uitdagen en benijden. In de NBV21 vertaling wordt het vertaald met; Laten we elkaar niet uit eigenwaan de voet dwars zetten of een kwaad hart toedragen.

Beide lijkt dit een 'logisch' gebod. We worden opgeroepen om onze naasten lief te hebben als onszelf, dus dan moeten we ook niet uitdagen of benijden.

Maar als je dan kijkt naar de koppeling met het voorgaande vers, zit er nog een diepere laag in dit vers. Dit gaat namelijk niet alleen over het 'dwarzitten' op de aardse weg, ons dagelijks leven, maar vooral over onze geestelijke weg, met de Heilige Geest als leider.

Zoals we de afgelopen weken hebben gezien worden we vaak opgeroepen om niet alleen God te volgen, maar juist onze naasten mee te nemen en te leiden naar God. Ook dit lijkt een logisch gebod, als je je naasten liefhebt, maar blijkbaar lopen we hier als mensen nogal eens tegen de lamp..

Dit Bijbelvers benoemt het niet voor niks.. uit onszelf zijn we mensen met een hoge eigendunk, en zetten we liever iemand de voet dwars dan dat we hem leiden op de weg van het leven.

Juist daarom roept Galaten 5 jou vandaag op; leef door Geest, maar wandel ook door de Geest. Dus.. wandel niet met eigendunk, uitdagend of benijdend naar je naasten. Maar neem je naasten aan de hand, help elkaar, ondersteun elkaar en blijf elkaar wijzen op die Ene Gids die ons gegeven is; de Heilige Geest.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
84
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf ‚ā¨40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels