Blog

Geen veroordeling

28 mei 2016
·
4 minuten lezen
Geen veroordeling

Na het schrijven van het blog van vorige week stap ik op de fiets. Noodgedwongen, omdat hardlopen er even niet inzit; blessure aan m’n heup door overbelasting. Het kan verkeren. Met een vrouw die keihard trainde voor de Muskathlon in Bulgarije/ Griekenland kon ik niet achterblijven. Dacht ik. En weer wordt de mythe van het ‘sterke geslacht’ ontkracht; Ik als held op sokken bij de kachel en Jeanne-Marij als échte held, in haar strijd voor gerechtigheid..

John Piper

Maar goed, op de fiets dus. Ik download nog snel even een preek van John Piper, over Romeinen 8: 1. Oordoppen in, check. Preek aan, check. Het heeft zo zijn voordelen om op de fiets te zitten in plaats van te lopen.

Therefore, there is now no condemnation.. – Romans 8: 1 –

Het Engels van de King James Version knalt mijn oren in en een gevoel van geluk en vrijheid stroomt door mijn lijf; Yes! Dit wil ik horen! Geen veroordeling. Halleluja! Het is alsof de beker die ik net leeggegoten heb in het blog, weer gevuld wordt. Tot de rand. Erover zelfs.

Straf

Aan de hand van Micha 7: 8-9 geeft Piper het voorbeeld van God als Vader van Zijn kinderen;

“He will not always handle you gently. But he will always love you. And always be for you and not against you. – John Piper –

Zoals je als vader je kind straft, zo kan God ons ook straffen. Niet met een straf die blijft, maar een tijdelijke. Om ons te leren leven. Omdat Hij ons lief heeft. Omdat wij in Christus Jezus zijn. Are you?!

Hij blijft mijn Licht!

Hoe leer je hier dan van? Door je zonden serieus te nemen. Te haten. Te zien als tegenstelling van dát wat we zijn in Jezus. Als tegenstelling van de liefde van Papa.

We belijden onze zonden en accepteren Zijn disciplinerende Hand. En soms gaan we daardoor door een periode van donkerheid. Van een gevoel van afwezigheid van God. Maar, als ons geweten of ons gevoel ons probeert wijs te maken dat God tegen ons is, dat Hij boos is en dat Zijn straf op ons is, dan roepen we het uit:

Ook al val ik, ik zal weer opstaan! Ook al ervaar ik Hem nu niet, Hij blijft mijn Licht, mijn Hoop! En ik zál hierdoorheen gaan omdat ik heb gezondigd, totdat God mij weer in het licht brengt! Want Hij zal mij weer de mantel van de gerechtigheid aandoen! – Micha 7: 8 – vrije vertaling

Tranen

Tranen van geluk en verwondering rollen door mijn binnenste. Vermengen zich met Zijn bloed. Verdwijnen in het niets. Een intense liefde maakt zich meester van me. Wat een God mag ik dienen! Want ik weet dat het realiteit is. Dat Hij écht zo is. Het is geen waarheid uit een boekje, maar Waarheid uit Zijn mond. Zíjn woorden die mij vertroosten, mijn ziel doen opspringen! Jezus.. Jezus.. Ik fluister Zijn Naam omdat er geen andere Naam onder de hemel, op de aarde gegeven is door wie wij zó zalig kunnen worden als ik me nu voel. Jezus.. Heer Jezus, míjn Koning, mijn Alles!

Vrucht

Beelden van mezelf als vader schieten door mijn hoofd. Ik zie mijn tekortkomingen. De dingen die ik steeds weer moet belijden. In de wetenschap dat ze allang vergeven zíjn. Maar ik zie ook de vrucht die de Geest van God in mij werkt. De keren dat het wél lukt. Uit liefde. Omdat ik weet dat er ook voor mijn jongens geen veroordeling is. Want hoe klein de oudste ook is (5), in zijn getuigenis is hij vaak ouder dan ik..

Pak dit!

Ik hoop en bid dat je het pakt. Dat je ziet wat een machtige waarheid hierin ligt. Niet verborgen, maar gewoon open en bloot! Geen veroordeling. Nooit meer. Juist omdát God rechtvaardig en heilig en goed is! Hij kán de zonde geen twee keer straffen! Geloof in Jezus, in Zijn werk aan het kruis voor jou, en je mag het over jezelf uitspreken! In alle vrijheid. Er ís geen veroordeling meer voor jou! Stop je pogingen Hem te verdienen! Stop met bidden om bekering! Bekeer je! Draai je om naar God en Hij zal op je af rennen, je omarmen en bedekken met kussen en liefdesuitingen!

Gewoon, alleen door te geloven in Jezus!

Met liefde, Martijn

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels