Blog

Geen veroordeling

21 mei 2016
·
4 minuten lezen
Geen veroordeling

Geen veroordeling. Gewoon geen. Helemaal niets. Nul.

Hoe zou je leven eruitzien als je los zou zijn van welke veroordeling dan ook? Denk je daar wel eens over na? Los van het oordeel van je broer of zus? Van je vrienden? Je ouders? Collega’s? En andersom? Dus vrij van oordeel richting wie dan ook? Zou dat geen bevrijding voor je zijn?

Afgelopen vier weken kwam ik het onderwerp een aantal keer tegen, op verschillende manieren, vanuit verschillende achtergronden en met andere invalshoeken. Ontzettend waardevol! Want opeens werd ik me ervan bewust dat mijn éigen leven nog boordevol veroordeling zit…

Schotland

Vier weken terug begon het met de vraag die ik stelde aan een vriend. We zaten op de top van een berg in Schotland. Uit de wind, in de zon. Hemels. Hij deelde het verlangen van zijn hart, om helemaal vrij te zijn van oordeel richting iemand anders. Hem aanhorend werd er iets in me wakker; Ik werd me bewust van het gemak waarmee ik mijn oordeel klaar heb staan.

Geen veroordeling

Nadat het me een paar weken bezig had gehouden, kwam vorige week het vervolg; Vanuit  Romeinen 8: 1

Therefore, there is now no condemnation for those who are in Christ Jesus! – Romans 8: 1 – KJV

Dus is er nu geen verdoemenis voor hen die in Christus Jezus zijn! – Romeinen 8: 1 – HSV

Opluchting

Het klinkt als een opluchting, een schreeuw uit het hart van Paulus die in mijn hart zijn echo vind; Eindelijk! Geen veroordeling meer voor mij! Door het werk van Jezus aan het kruis! Waar eerst de wet het voor het zeggen had, de wet die ons veroordeelde, is het oordeel voor mij, voor jou, aan het kruis de dood in gegaan!  Ín Jezus! Ik was daar ook! Op die plek! Aan het kruis! Omdat ik ín Jezus ben, zijn mijn zonden ín Hem gestorven. Voor eeuwig!

Nu al!

De andere kant van dezelfde boodschap is even mooi en zó waardevol om te beseffen; Nu al! Er is nu al geen veroordeling meer als je in Christus Jezus bent! Je bent vrij! Vrij van je negatieve zelfbeeld, vrij van wat anderen over jou zeggen, vrij van schuld! Van schuld? Nu al? Ja, nu al! Want er is NU geen verdoemenis voor jou als je in Christus Jezus bent!

Vrijheid

In die vrijheid mag je dus leven! Je wordt er zelfs toe opgeroepen:

Maar nu is ons oude ik gestorven, en daardoor zijn we bevrijd van de wet. Die geldt niet meer voor ons. We zijn nu nieuwe mensen. Ons leven wordt niet meer bepaald door de wet, maar door de heilige Geest. – Romeinen 7: 6 – BGT

Leven dat bepaald wordt door de Geest van God en niet meer door de wet van Mozes, de letter. Dat schept een vrijheid, een genesis-week in jouw gedachten; Gedachten van oordeel, richting jezelf en richting de ander worden veranderd naar ‘God- gedachten’ over jezelf en die ander:

Ik immers, Ik ken de gedachten die Ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven. – Jeremia 29: 11 – HSV

Denk jij al op deze manier? Verlang je ernaar om te veranderen ‘van heerlijkheid tot heerlijkheid’? Om te leven zonder de last van oordeel of veroordeling? Vlucht naar Jezus! Als je naar Hem komt zal Hij je nooit afwijzen en geeft Hij je het leven in volmaakte vrijheid!

Want er is nu geen verdoemenis meer voor hen die in Christus Jezus zijn!

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels