Bijbeltekst

Genesis 1:3

12 december 2021
·
3 minuten lezen
Genesis 1:3

Ooit werd het licht door God ‘in het bestaan gesproken’. “Daar zij licht!”

In de velden van Efrata klonk opnieuw Gods stem; “Daar zij Licht!”

De geboorte van Jezus was de onthulling van Gods liefde voor ons. Vervuld van die liefde verlangen wij opnieuw naar De stem van onze Vader. Naar het moment dat God voor altijd Licht in ons bestaan zal spreken; “Daar zij Licht!”

Kijk vandaag mee naar deze videoboodschap van Martijn: “Daar zij Licht!”

God zei: er moet licht komen en er was licht. Genesis 1:3 (NBV)

Reflectievragen bij deze Adventskruimel

  • Schrijf de dagtekst van vandaag op. Wat zijn jouw gedachten hierbij?
  • Wat doet het met jou, als je er over nadenkt dat als God wil dat het licht wordt, dat het dan licht wordt?
  • Wat zijn jouw gedachten bij de tekst in de videoboodschap? Wat viel je op? Schrijf het gerust op als herinnering op een later moment.
  • Wat betekent het voor jou vandaag dat God Zijn scheppende woorden heeft gesproken, dat er licht is? Mag God dat vandaag in jouw leven doen, door jouw leven heen, door wat jij vandaag doet?
  • Met wie wil jij het deze woorden over het Licht delen? Natuurlijk kun je deze video gemakkelijk delen met de mensen om je heen :)

Onze tips bij de (advent)kruimels

Onze artikelen hieronder zijn praktisch om zelf met de inhoud van de Bijbelteksten en eventuele reflectievragen (zoals bij alle adventskruimels) aan de slag te gaan. Niet verplicht, maar zijn bedoeld als een praktisch handvat om zelf de Bijbel te gaan onderzoeken en toe te leren passen in jouw eigen leven. Mocht je daarbij met ons blijven over nadenken, hoe je kunt leren leven zoals God dat voor ogen heeft? Bekijk ons off line groeiprogramma, waarbij je maandelijks een dikke brief met praktische reflectievragen van ons op de deurmat thuis krijgt: OERBROOD.

Wil jij ook delen?

In onze webshop vind je veel artikelen, die jou kunnen helpen om de woorden van God te delen. Kijk bijvoorbeeld bij onze kerstkaarten, waarmee je woorden van Licht, Hoop en Vrede kunt delen. Dat waar de wereld zo naar verlangt. En we hebben ze in groot en klein, van minikaartjes tot luxe dubbele kerstkaarten en posters. Deel zoals het bij jou past. De minikaartjes kun je bijvoorbeeld ook op een setje kaarsen plakken. De grotere kaarten en posters zijn mooi om neer te zetten. Of combineer met een mooi cadeauboekje, zoals “Een Zegenwens Voor Jou“. Naar wie deel jij uit?

IK WIL OOK LICHT & VREDE DELEN

Vormgever
1
producten
·
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels