Het verhaal van het vertrek van Abraham begint niet in Genesis 12. Het is Abraham's vader, Terach, die in de eerste plaats het initiatief neemt om te vertrekken uit Ur. Lees Genesis 11:31-32 maar na. Wat waren zijn motieven? Wat had ervoor gezorgd dat hij tot het besluit was gekomen om te vertrekken?

Had God tot hem gesproken?

Dat laatste is niet heel waarschijnlijk. Terach en zijn gezin, zijn familieclan, diende andere goden. Ze verplaatsten zich van Ur, dat in het huidige Irak ligt, naar Charan dat in Mesopotamië, het tegenwoordige Syrië ligt. Het is niet ondenkbaar dat ze deze reis maakten omdat ze meededen met de maancultus. Zowel Ur als Charan waren de centra voor deze verering van de maan.

De reis naar Charan was niet Goddelijk geïnspireerd.

De verzen waarin dit vertrek kort wordt omschreven, wél; Het schets direct en heel helder wat de context is van het hierna genoemde vertrek van Abraham. In een paar verzen wordt duidelijk wat Abraham’s achtergrond is, waar hij vandaan komt, wat zijn culturele achtergrond is en welke goden hij diende. Het zet het vertrek van Abraham in het juiste perspectief:

Het was God en God alléén, die Abrahams reis initieerde.

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
199
producten
·
30
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels