Bijbeltekst

Hebreeën 12:11

5 januari 2023
·
2 minuten lezen
Hebreeën 12:11

Als oma pas ik wekelijks op onze kleinzoon van 3 jaar oud. Een tijdje geleden moest ik echt even ingrijpen omdat hij totaal niet luisterde. Zijn reactie was: Oma, ben ik nog lief? Ik heb hem uitgelegd dat ik heel veel van hem hou, maar dat zijn gedrag nu echt niet goed was. Na een dikke knuffel, ging hij weer door met zijn spel.

De Bijbeltekst voor deze dag brengt mij bij de herinneringen uit mijn eigen jeugd. Als kind werd ik regelmatig afgewezen en had ik het gevoel dat ik mijn best moest doen om liefde te verdienen. Het heeft diepe sporen nagelaten in mijn manier van denken en handelen. Jarenlang heb ik geworsteld met het ontvangen van kritiek. Het voelde elke keer als een regelrechte afwijzing waarbij ik stil viel of heftig in de verdediging schoot. Door de laatste jaren heen heeft God mij laten zien: je bent niet wat je DOET, goed of verkeerd, maar je mag zijn wie je BENT: Geliefd door Mij! Vanuit Gods Liefde voor mij persoonlijk kan ik nu beter omgaan met kritiek. Het voelt niet meer als een afwijzing, maar helpt mij om te groeien.

Eerlijk gezegd hangt het wel samen met WIE het zegt of HOE de dingen worden gezegd. Soms trekt de pijn van het litteken nog even na. God wil ons corrigeren omdat Hij het beste wil voor ons leven. Als wij geneigd zijn onze eigen weg te gaan, haalt Hij ons terug om Zijn spoor te volgen. God overziet dat het anders verkeerd zal gaan in ons leven. Als we God kennen als een Vader die ons onvoorwaardelijk liefheeft, is Zijn correctie geen afwijzing, maar aanvaarding als Zijn zoon of dochter. Hij wil ons leren om te leven als een Koningkind in Zijn Koninkrijk om elke dag een beetje meer op Jezus te gaan lijken. Zo wil Hij ons vormen door correctie heen. Wij mogen leren van Jezus, Hij wil ons leven geven in overvloed.

Luister naar Gods Stem als Hij zegt: Ik hou van jou om wie je BENT, niet om wat je doet of nalaat. Weet wie je bent Christus, en laat jouw denken, jouw handelen hiermee in overeenstemming zijn. Ga je toch een keertje de fout in, Mijn Liefde voor jou is onvoorwaardelijk. Mijn Genade is genoeg.

Vormgever
135
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels