Bijbeltekst

Hebreeën 13:8

1 november 2024
·
2 minuten lezen
Hebreeën 13:8

In een gesprek met andere mensen ga je al snel mee in hun manier van spreken en denken. Ook al denk je zelf radicaal anders over een onderwerp, in een gesprek volg je al snel de gedachtepaden van anderen en word je meegenomen in hun kijk op het leven.

Dat is het moeilijkste gevecht dat we voeren; de strijd om ons denken.

Het is een gevecht dat voortdurend gevochten moet worden en dat juist door zijn constante aanwezigheid op de achtergrond kan raken.

Ook voor de israëlieten in Egypte was dit hun grootste uitdaging. Niet het ondraaglijk harde regime. Niet de veel te lange werkdagen. Niet de slavernij an sich. Het was het gevecht om de mindset helder te houden en de hoop niet te verliezen.

Bram schreef al eerder over het ‘systeem van deze wereld’ en Paulus, (de apostel ja) één van onze voorgangers in het bewust maken hiervan, had het over een gevecht op leven en dood tegen de heersers in de lucht; Satan en zijn demonen.

Zij bepalen de tijdsgeest. Het paradigma van de massa.

Gevangen in de denkpatronen van deze wereld kan de weg van bevrijding onmogelijk lijken. Houd je mindset dus helder. Verlies je hoop op ‘beter’ niet. Israëls verhaal is jouw verhaal.

Israëls God is jouw God.

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3956 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels