Jezus, Zoon van God koos ervoor om God de Vader gehoorzaam te zijn. Deze gehoorzaamheid leidde tot Zijn lijden en Zijn dood en bracht ons eeuwig Leven.

Als ik dit tot mij door laat dringen, kan ik alleen maar stil worden. Wat een Liefde laat Jezus ons zien.

Jezus is die weg van gehoorzaamheid gegaan en zo is Hij de Enige die ons begrijpt en ons kan helpen als wij voor moeilijke keuzes staan.

Keuzes die vragen om onze wil ondergeschikt te maken aan de wil van de Vader. Ook als dit iets van jezelf kost, ook als moeilijkheden je pad kruisen en de weg donker lijkt. Jezus wil deel hebben aan ons lijden, aan elk aspect van ons leven.

Hij biedt ons Verlossing aan die eeuwigheidswaarde heeft als wij de Vader gehoorzaam zijn.

Als mijn eigen wil mij verblindt, laat Uw wil dan zichtbaar zijn.

Niet mijn gedachten, maar Uw Woord. Niet mijn daden, maar Uw Genade. Geef mij wijsheid van U. Geef mij Vrede in U. Geef mij vreugde door U. Laat Uw wil vandaag mijn levensadem zijn. Dit vraag ik U in Jezus’ Naam. Amen.

Gehoorzaamheid aan God, ook als dit lijden met zich meebrengt?

Op welk terrein in jouw leven leert Jezus om de Vader gehoorzaam te zijn? Vragen die geen pasklare oplossing geven, maar die je mag doorbidden met Hem.

En toen Hij naar de uiteindelijke volmaaktheid gevoerd was, werd Hij voor allen die Hem gehoorzamen een bron van eeuwige redding. Hebreeën 5:9 (NBV)

Wat betekent deze tekst voor jou? Denk er over na, samen met God, aan de hand van onze reflectievragen hieronder.

Auteurs

De kruimel is ontworpen door Aafke Hofman. De tekst bij deze kruimel is geschreven door Annelies de Graaff, bekend van haar boek "Als het leven pijn doet" (en binnenkort vind je in onze webshop ook haar nieuwste boek!).

Reflectievragen in deze 40-dagen-tijd richting Pasen

Samen met jou richten we onze blik op Jezus in deze dagen tot Pasen. Dwars door alle onrust om ons heen willen we onze focus richten op Jezus. Wie is Jezus? Wie zegt Hij zelf dat Hij is? En wat zeggen de mensen van Hem? En vooral: wat lees jij in de Bijbel over Hem?

Wij willen je uitdagen om iedere dag op te schrijven wat jij in het Bijbelgedeelte van deze dag leest. Op de dagen dat wij een overdenking erbij schrijven én op de dagen dat er alleen een Bijbeltekst staat.

Onze dagelijkse reflectievragen aan jou in deze 40-dagen-tijd zijn:

wat zegt deze Bijbeltekst volgens jou over  Jezus? Schrijf je gedachten op en breng ze bij onze God. Praat met Hem. Kijk vandaag nog eens terug op deze tekst. Wat kun je er vandaag mee? Neem de tijd en luister naar liederen over wie Jezus is. Over Zijn leven, Zijn weg naar het kruis en over Zijn opstanding. Beluister onze afspeellijst “Oog op Jezus” bij de bijbelteksten en overdenkingen van deze maand op Spotify. Tip: in onze JOURNALS is ruimte om de bijbeltekst op te schrijven en om jouw gedachten hierbij te noteren. Door de dag heen kun je jezelf op deze manier focussen op de Bijbeltekst. Ook leer je door de planning heen jouw doelen om te leren leven stapje-voor-stapje toe te passen in jouw dagelijkse structuur. Samen met God. De Journals worden door veel mensen inmiddels graag gebruikt. Het is geen vastomlijnd stappenplan-naar-een-heilig-leven. Het is een handvat om zelf op pad te gaan samen met God. Nieuwsgierig? Bekijk ze hier.

Auteur
2
producten
·
16
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
81
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels