“...En als iemand gezondigd heeft: wij hebben een Advocaat bij de Vader, Jezus Christus, de Rechtvaardige.” (1 Johannes 2:1).

Parakletos. Dit is precies het woord dat Jezus gebruikte toen Hij de Geest beschreef. Johannes gebruikt dit woord hier om Jezus te beschrijven aan de rechterhand van de Vader. Ik moet denken aan de Lincoln Lawyer uit een Amerikaanse serie. Eén verschil: Jezus spreekt altijd de waarheid. Wij kunnen niet meer schuldig bevonden worden, niet meer schuldig zijn, omdat Jezus de schuld heeft betaald. Voor iedere zonde, elke fout.

We falen zo gemakkelijk als volgeling van Jezus. En toch hoor je in de hemel ook op dit moment de echo van Jezus’ pleitende stem met jouw naam op Zijn lippen. Laat vandaag in plaats van angsten en verleidingen, Zijn Geest (Zijn Parakletos hier op aarde) jouw gedachten vullen met de echo van Jezus’ gebeden voor jou. Dat je deze dag in gaat, wetend dat God vóór jou is!

"Als ik Christus voor mij zou horen bidden in de kamer naast me, zou ik geen angst hebben voor een miljoen vijanden. Toch maakt de afstand geen verschil. Hij bidt voor mij." - Robert Murray M’Cheyne.

Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Auteur
180
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels