Blog

Identiteit

23 januari 2016
·
3 minuten lezen
Identiteit

Wat is jouw identiteit? Weet jij wie je bent? Op dit moment? Of heb je juist ongekend veel strijd om je talent te ontdekken in deze tijd? Deze tijd die zoveel van je vraagt? Soms meer dan je verdraagt of zelfs verdragen kunt.

Wat is jouw identiteit? Stop en denk! Want door stil te staan kun je verder gaan. Door stil te staan en te denken aan jouw eigen strijd rondom identiteit, rondom wie je bent en bedoeld bent te zijn, wie je zou willen zijn en de pijn die je voelt door de schijn die bedoeld is om binnen te houden wat niet naar buiten mag komen, aan je dromen; dingen die nog komen.., Door stil te staan kom je verder en verder en verder, tot je komt in het zicht van de Herder.

De Herder, je Maker. Door stil te staan zal Hij verder gaan. Hij was jou aan het zoeken, zelfs toen jij Hém nog vervloekte. Hij wilde jou vinden toen jij je liet binden aan verkeerde gedachten. Met vereende krachten heeft Hij zich gegeven! Daardoor mag jij leven en worden wie je altijd bedoeld was te zijn.

Weet jij wie je bent? Maar ook wie je was? En wie je straks zult zijn? Je bent in het centrum van Zijn liefde als Jezus jouw centrum van liefde is. Als je niet kijkt naar jezelf, maar naar Hem die je maakte, jouw hart raakte, de noot kraakte. Kijk jij naar Hem en luister je naar Zijn stem dan zal Hij door Zijn macht met middelpuntvliedende kracht je trekken naar God, je Vader. Omlijst door dát kader is de strijd om jouw identiteit gestreden.

_“_Voltooit. Verleden. Tijd.

Zonder Hem was je niets. Niet in staat tot iets goeds. Ook al was je goedsmoeds onderweg in een leven door de wereld gegeven. Een leven dat leidt tot de dood. Je stond diep in het rood en groot was je schuld. Maar Hij had geduld en duldde geen tegenspraak van de aanklager. Zijn liefde was raak en oprecht, écht.

Verankerd in Christus, in Jezus, ben jij bestemd om te léven. Een leven van geven zoals Hij Zich gaf. Tot de dood, Tot het graf. Hij wilde sterven zodat jij zult erven het eeuwige leven! God zal jou eren als jij wil leren van Hém. Leren leven in het heden, nu. Samen maar ook als individu. Als persoonlijkheid waarvan de identiteit niet bepaald wordt door schijnheiligheid. Want schijnheiligheid is een schijnveiligheid die de strijd om jouw identiteit oúd leven in blaast.

Wat is jouw identiteit? In Christus ben jij wie je altijd al zijn moest. Hij heeft je lief met een liefde die de Schelfzee doorkliefde. Die verder gaat waar jij stopt en het aan Hem over laat. In Hem ben je los van de leugen en drink je met volle teugen van levend water. In Hem heb je een nieuwe naam die Hij heeft geschreven op een steen van leven. Een witte steen met een nieuwe naam, een identiteit. En waar jij, door de surrealiteit van elke dag het zicht hierop wel eens verliest, ziet God jou altijd vanuit de eeuwigheid;

In Christus bevrijd van de strijd om jouw identiteit.

Auteur
3
producten
·
303
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels