Blog

Ik Vertrek - 2. Leven & Leiden

31 juli 2023
·
2 minuten lezen
Ik Vertrek - 2. Leven & Leiden

Op het moment dat Abraham geroepen wordt heeft hij geen idee waar hij heen moet. Was het naar Kanaän, het land waar zijn vader Terah naar op weg was gegaan? Het is voor Abraham onbekend. Ook de beloften die God eraan koppelt zijn niet logisch voor hem. Het is een roep vol onmogelijkheden. Een roep waar, naar de mens gesproken, geen zekerheden aan te verbinden zijn.

Toch gaat hij. Toch leidt hij.

Dát is leven! Gehoor geven aan de roep die je hoort, ongeacht de omstandigheden. Onlogische keuzes durven maken, de veiligheid van het vertrouwde loslaten en het avontuur aangaan. Met alle risico’s vandien.

De Australische Bronnie Ware, verpleegkundige in een hospice, voerde jarenlang gesprekken met mensen in het laatste stadium van hun leven. Ze schreef hierover het boek ‘The top five regrets of the dying’ (in het nederlands uitgegeven onder de titel ‘Als ik het leven over mocht doen’).

Weet je waar verreweg de meeste mensen het meest spijt van hadden?

Dat ze niet de moed hadden om hun éigen leven te leiden in plaats van een leven waarin ze aan de verwachtingen van anderen voldeden.

De roep van God om te gaan naar een onbekend land bereikt ons allemaal. Iedereen krijgt de uitnodiging om nieuwe wegen in te slaan. Om paden te gaan die nog geen paden zijn. Om Hem te volgen op ieder terrein van het leven.

Niet iedereen hoeft huis en haard te verlaten om te vertrekken naar een onbekende bestemming. God is niet op zoek naar meer Abrahams. Hij heeft voor ieder van ons een eigen reis. Hij is een God van de persoonsgebonden aanpak. Hij is op zoek naar jóu! Hij nodigt je uit om jóu te zijn.

Jij mag tevoorschijn komen op de plaats waar je bent. Binnen de context van jouw leven. De enige verwachting die Hij op jouw leven legt is om jezelf te zijn. Precies zoals Hij je gemaakt heeft.

Als jij gehoor geeft aan de roep van God, zul je jóuw leven leiden. Daarmee zul je anderen inspireren hetzelfde te doen. Een leven dat geleefd wordt zoals het bedoelt is heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Stap uit de schaduw en laat jezelf zien! De jij die voor God zo kostbaar is!

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Je kunt ons van maandag tot vrijdag van 9:00-12:00 uur per telefoon of e-mail bereiken. Buiten deze tijden zijn we alleen bereikbaar via de e-mail. Snel zaken regelen doe je in jouw account.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3952 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2023 Dagelijkse Broodkruimels