Blog

Ik Vertrek - 3. Keus & Koers

31 juli 2023
·
2 minuten lezen
Ik Vertrek - 3. Keus & Koers

In 2011, lang voor de verschillende crises van de afgelopen jaren, publiceerde Margaret Heffernan haar nieuwe boek: Wilful Blindness (Moedwillige Blindheid).

Wetenschappelijk onderbouwd beschrijft ze hoe wij als mensen het voor de hand liggende negeren met alle gevolgen voor onszelf vandien. De grootste gevaren voor ons als mensen liggen in de risico’s die we niet aan zien komen omdat we ze niet willen zien.

Het gaat te ver om de strekking van het hele boek recht te doen in één zin, maar haar conclusie luidt, in grote lijnen, dat we onze ogen sluiten voor dát wat oncomfortabel is. We zijn geneigd om te kiezen voor de weg van de minste weerstand. Over het algemeen genomen: de mening van de massa.

In een wereld waar social media, elkaar tegensprekende informatiestromen en de ratrace van de maatschappij de boventoon voeren, lijkt het onmogelijk de waarheid te kunnen achterhalen. Het beste alternatief dat de wereld te bieden heeft is dat we elkaar in onze waarde moeten laten en dat iedereen zijn eigen waarheid mag bepalen. En dat we over en weer niets van die waarheid mogen vinden.

Dat is de heilige graal in onze dagen.

De angst om de ander te kwetsen wordt ingezet als middel om elkaar de mond te snoeren. Het fenomeen dat daarmee gecreëerd wordt is erger dan onwetendheid;

Wilful Blindness.

Dit creëert een probleem voor jou als volger van Jezus; Onze redding is namelijk verbonden met het kennen van de Waarheid (Johannes 8:32). En God wil dat alle mensen gered worden (1 Timoteüs 2:4).

Hier jouw probleem: Het is jouw taak om, in een wereld die zijn ogen en oren hiervoor sluit, een absolute Waarheid bekend te maken. Een Waarheid die ingaat tegen de mening van de massa en die gaat over dagelijks je kruis op je nemen. Ofwel, kiezen voor de Weg van de meeste weerstand.

Oncomfortabel. Geen kalme reis.

Jóuw persoonlijke redding hangt af van het kennen van de Waarheid. Ik hoop dat je dat voor jezelf kan omarmen. Maar met jouw persoonlijke redding komt de uitnodiging van God om de mensen om je heen hierin voor te gaan.

Díe keus is aan jou.

Jij bent vrij om te kiezen.

De keus die je maakt bepaalt de koers van je leven.

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Je kunt ons van maandag tot vrijdag van 9:00-12:00 uur per telefoon of e-mail bereiken. Buiten deze tijden zijn we alleen bereikbaar via de e-mail. Snel zaken regelen doe je in jouw account.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3952 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2023 Dagelijkse Broodkruimels