Blog

Ik Vertrek - 4. Wijsheid & Werken

31 juli 2023
·
2 minuten lezen
Ik Vertrek - 4. Wijsheid & Werken

In de Griekse mythologie staat het verhaal van Hercules die zich op een tweesprong in zijn leven bevindt. Hij heeft de herders en de kudden verlaten en is vertrokken naar een eenzaam gebied om na te denken over de keuzes die de rest van zijn leven zullen bepalen.

Terwijl hij op een steen zit te peinzen, ziet hij twee vrouwen aankomen. Beiden waren mooi om te zien. De één had een waardig voorkomen en een ingetogen en wijze blik in haar ogen. De andere vrouw had een prachtig figuur, droeg niets verhullende kleding en had een uitdagende oogopslag.

Toen ze dichterbij kwamen versnelde de vrouw met het prachtige figuur haar pas en kwam zo als eerste bij Hercules aan. Ze probeerde hem op alle mogelijke manieren te verleiden om haar als levenspartner te kiezen. Ze beloofde hem romantiek, lust, genot en geen enkel ongemak.

De andere vrouw, die in hetzelfde tempo was blijven lopen, arriveerde iets later. Ook zij vroeg hem met haar mee te gaan. Ze beloofde hem echter geen gouden bergen, maar een lange en moeizame weg met aan het eind de eer die hem dan toe zou komen. “Alles wat écht waardevol is, kost moeite.” was haar boodschap.

In Spreuken 8 en 9 staat ook zo’n verhaal. Het is het verhaal van Wijsheid en Dwaasheid. Lees het maar eens na. Een kernvers uit dit gedeelte is Spreuken 8:2, dat herhaald wordt in andere woorden in Hoofdstuk 9:3b; “Wijsheid heeft zich opgesteld op een heuvel langs de weg, bij het kruispunt van de wegen.”

Misschien sta jij wel op het punt van vertrek. Op een kruispunt in je leven. Is het tijd voor een nieuwe start. Ga je voor het eerst het onbekende tegemoet. Laat deze Bijbelse les dan vandaag tot je hart spreken!

Alles van waarde kost moeite. Iedere keus voor het goede heeft duizenden tegenargumenten. Tienduizend redenen om het niet te doen. Het pad lijkt altijd te moeilijk. De weg naar je doel is altijd te zwaar.

Dit is voor jou vandaag misschien wel de wijsheid op een heuvel langs de weg, bij het kruispunt van de wegen. Wees niet bang, de Heer zal met je zijn!

Iedere keus die je maakt vanuit het spreken van God is een goede keus. Iedere keus die resoneert in je ziel en je ergens doet huiveren is het waard om te maken.

Wees niet bang.

Ga!

Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Je kunt ons van maandag tot vrijdag van 9:00-12:00 uur per telefoon of e-mail bereiken. Buiten deze tijden zijn we alleen bereikbaar via de e-mail. Snel zaken regelen doe je in jouw account.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3952 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2023 Dagelijkse Broodkruimels